Winforce sportsernæring – For lange løp

Tekst: Daniel Strand, Team Supersport.no

Daniel er 35 år og kommer fra Alta der han bor sammen med kone og to jenter på 7 og 10 år. Av yrke er han lærer for Finnmark fylkeskommune, og har utdanning innen idrett og pedagogikk. Satsningsområder er hovedsakelig langrenn, sykkel og løp, og Daniel har blant annet vunnet offroad Finnmark 300km og har vært på pallen i 700km-utaven.

 

Jeg har testet Winforce sin sportsernæring til trening og konkurranser i sommer. Det er snakk om 3 hovedprodukter.

Winforce Carbo Basic Plus

Sportsdrikk som blandes i kaldt eller lunket vann. Veldig lett drikkelig og god/anonym på smak. Dette synes jeg personlig er avgjørende for å klare å drikke nok litt uti lange konkurranser og treningsøkter. Jeg benytter sportsdrikk kun på trening som strekker seg over 2 timer, og på litt lengre intervalløkter som krever trøkk i muskulaturen over tid. Til konkurranser benytter jeg alltid sportsdrikk. Basic pluss gir veldig jevn energi. Har ikke opplevd mageproblemer med Winforce sine produkter. Inneholder mere stivelse enn vanlig sportsdrikk, som gir litt langsommere energi respons.

Winforce før ultraløp.
Daniel sitt utstyr før ultraløp i sommer. Winforce var selvsagt en del av utrystningen!

Winforce Ultra Energy Complex

I kombinasjon med gel, ultra Energy Complex har jeg det jeg trenger for treningsøktene som krever påfyll av energi. Gelen til Winforce er litt utypisk gel. Den inneholder faktisk 32 gr. fett pr 100 gr. Vare i tillegg til 47 gr. Karbohydrat og over 3 gr. Protein. Den kommer i kokos og hasselnøtt smak. Når den er varm er den ganske flytende, når den kjøles ned blir den mere fast i konsistensen. Den smaker godt i motsetning til alt av gel jeg har brukt tidligere. Så godt at den faktisk kan nytes til kaffen på lang rulleski eller sykkeltur.

Det eneste man må være litt obs på er at innpakningen er en slags sølvpapir som er mulig å kutte seg på om man er uforsiktig når man åpner gelen med munnen.

Winforce Ultra Energy Complex
Energy complex fra Winforce dekker den litt pussige overlappen mellom gel og bar. Uansett perfekt til lange turer!

Winforce Booster

Det 3. produktet jeg har prøvd ut i sommer er boosteren. Dette er en ren shot som gir umiddelbar energi. 50 gr. Karbohydrat og 460 mg. Koffein pr. 100 gr. vare. (hver shot inneholder 17,5 gr. Karbohydrat og 160 mg. Koffein). Har heldigvis ikke vært nødt til å benytte denne på trening, men i avslutningen på Blefjell ultra og ved Sjusjøen under vinterens Birkebeiner renn fikk jeg denne servert. Booster gir et mentalt løft samtidig som du får den lille ekstra energien du trenger for å stå på helt til mål. Den kan også benyttes som en booster før kortere konkurranser som 3000m løp, sprint langrenn (i pausene mellom heat) osv.. Vær obs på å ikke ta den for tidlig i forhold til når du ønsker å prestere. Et spark opp kan også føre til en nedtur litt i etterkant.

Daniel på tredjeplass i ultraløpet, Blefjells beste tidligere i sommer.

Med disse 3 produktene fra Winforce har jeg bra dekning i forhold til sportsernæring før og under trening/konkurranser.

– Daniel Strand

Langrenn/rulleski/løp/sykkel/friluftsliv

 

 

Merket med: ,,,,,,

Legg igjen en kommentar