Tekst & foto: Kristian horne

Lei av å gå tom på langtur? Dette brødet gir deg masse energi og er supert som matbpakkebrød i sekken på lange treningsturer!

Oppskrift for to brød

600g hvetemel
300g sammalt rugmel
100g finmalt rugmel
7 g fint salt
90 g surdeigsstarter eller 2/3 pakke tørrgjær
1 liten neve solsikkekjerner
Ca 7-9 dl vann
6 tørkede aprikoser
6 svisker
en liten neve valnøtter

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bolle og tilsett vannet og surdeigen(hvis du bruker det). Elt deigen til den er jevn. Den skal være relativt fast, dette er for at den ikke skal flyte ut når du skal steke den senere. Hevetiden ved bruk av tørrgjær er ca. 60-90 min avhengig av temperatur og hvor godt du har eltet, og 8-12 timer med surdeig.

Hakk opp frukten og nøttene og bland dem sammen. Ta deigen ut av bollen og bland inn frukten ved å helle det på deigen for å så vende det inn. Jobb godt med deigen og del den i to like stykker som formes etter ønske. Rulle stykkene i mel og lag et snitt med dybde på ca. 1 cm, dette er for at brødene ikke skal sprekke på siden når du steker dem.

Stek brødene midt i ovnen i 40-50 min på 230 grader. Avkjøl på rist.

Suverent som frokost, og for lange treningsdager i sola!

Ps: denne videoen viser hvordan man kan lage sin egen surdeig 

 

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt