Å dra på sykkelferie er fantastisk! Mange drar rundt påsketider til varmere strøk for å samle mil og tjuvstarte kort/kort-sesongen, men hadde det ikke vært fint å tatt med egen sykkel? Det er utvilsomt best å bruke eget utstyr så langt det er mulig, og vi tar en raskt titt på hvordan du kan pakke den kjære sykkelen din tryggest mulig i sykkelkoffert/bag!

Sikre så mye som mulig!

  • Først av alt: vask sykkelen skikkelig! Gå grundig over sykkelen og sørg for at alt fra ramme til drivverk skinner. Dette gjør det mye triveligere å pakke sykkelen ned, og ikke minst opp!
  • Når hjulene er tatt av (og tappet for luft) kan det være lurt å montere av bakgiret og eventuelt girøret. Lite er mer kjedelig enn å åpne kofferten for å finne ut at bakgiret er knekt! Skru det derfor av og pakk det inn i plast!
  • Skru så av styret og legg det ned med litt polstring mot rammen.
Bakgiret er skrudd av og pakket inn i plast. Kjedet er også dekket til med plast for å unngå søl. En plastkile mellom hurtigkoblingene sikrer rammen litt ekstra.

Bruker du sykkelbag og ikke hard koffert som i videoen under, og vil sikre litt ekstra? Da kan det være smart å sette i plastkiler der hurtigkoblingene normalt sitter. Dette gjør at rammen er ekstra beskyttet mot slag. Slike kiler leveres med sykkelen fra fabrikken, og din lokale sykkelbutikk kan fort ha et par liggende:-)

Stapp!

  • Når sykkelen er lagt pent ned i kofferten spenner du den fast med det kofferten din tilbyr av spenner og klips før du polstrer der du kan. Mange flyselskap har en øvre vektgrense på kofferten (skjekk dette nøye) og dette gjør at du kan pakke mye ned sammen med sykkelen. Jeg pleier personlig å plassere alt av sykkeltøy ned i sykkelkofferten for å sikre at rammen er enda bedre beskyttet. Bagen du har som vanlig baggasje med blir da også vesentlig mindre!
  • Legg til slutt hjulene på toppen (bruk gjerne hjulposer hvis du har det) og lokk igjen!
Sykkelen pakket sikkert og godt ned, og deretter polstret med samlingens treningstøy for ekstra beskyttelse.

Husk verktøy for å skru den opp igjen når du kommer frem!;-) Under ser du en video av vår ambassadør Jacob som pakker sin sykkel for årets treningsleir i Frankrike.

Lurer du på hva de ulike flyselskapene har som krav ved frakt av sykkel?

Forfatter

Skriv en kommentar