I påsken 2018 fikk jeg æren av å teste Amundsens 5 mila Anorakk. Dette produktet skiller seg markant fra andre langrennsjakker man finner på markedet, og trekker tankene tilbake til de gamle storløperne! Men holder anorakk mål i dag?

Nostalgiske vibber

Amundsen Sports et litt annerledes merke, og 5 mila anorakken en litt annerledes jakke i forhold til det andre som er på markedet. Gjennom kombinasjonen av inspirasjon fra Gjermund Eggen med de lange frasparkene i diagonalgangen på den mest tradisjonsrike manndomsprøven i Norge, 5 mila, kombinert med flotte materialene og moderne designe, er jakken en estetisk nytelse.

Amundsen-5-mila
Amundsen 5-mila anorakk har tatt frem et nostalgisk design og kombinert det med moderne detaljer.
Amundsen-5-mila
Man gikk fort på ski før i tiden også! Detaljer som dette inspirerer skiløpere i alle aldre.

5-mil med stil

Jomfruturen måtte selvfølgelig bli en 5mils tur med spikerfeste og god gammel klassisk langrennsstil. Rett og slett fordi jeg gikk rundt i strålende vær på påskefjellet litt småforelsket i jakken og den nostalgiske bakhistorien.  Min subjektive mening er at jeg definitivt hadde den kuleste jakka i Rondane. Jeg følte også at jeg skilte meg ut på en litt god måte også. Jakken er et friskt pust i en verden hvor den klassiske Swix/Dæhlie jakka har blitt normen.

Amundsen-5-mila
Stian langer ut i diagonalgang under testing av anorakken.

Anorakken på

Etter at førsteinntrykket hadde lagt seg litt og jeg skulle ut på den første skituren med den, kom første ulempe. Den er litt upraktisk og ta på seg fordi man må ta den på over hodet. Så solbriller og headsett måtte jeg pent ta av meg igjen før jakken skulle på. Men når jeg først fikk på meg jakken ble jeg positivt overasket over hvor god den var på kroppen. Det myke streachy materialet og den gode passformen er en uslåelig kombinasjon for meg.

Amundsen-5-mila
Anorakken i bruk i påsken 2018 i Rondane.

Vel ut i sporet var mine erfaringer med jakken fortsatt gode. Til tross for at solen steiket bra, ble jeg ikke for klam. Da den første lange utforbakken ned i en skyggedal meldte seg, erfarte jeg derimot nok en litt negativ ting: Jakken er ikke vindtett. Det skal sies at med det sinnsyke været påsken bød på i år, så var ikke dette noe som plaget meg et sekund. Men jeg kjente at det vinden slapp relativt greit igjennom jakken i de litt lengre nedoverbakkene. Vi vet alle hvor kaldt det kan bli når det kommer en sur trekk fra nord. Så hvis det skulle være meldt vind, ville jeg nok valgt ett vindtett alternativ, spesielt på fjellet. Heldigvis for meg var det lite dårig være og nedbør i påsken, men det er dessverre en ulempe for testen ettersom jeg ikke fikk testet hvordan jakken hadde vært under litt mer krevende forhold ved for eksempel nedbør.

Amundsen-5-mila
En 5-milstest må til for en anorakk som dette!

Amundsen-5-mila

Jeg ser for øvrig frem til å bruke jakken mer ut over våren og teste ut hvordan den er å bruke i litt mer sommerlige temperaturer. Mine oppsummerende tanker er at jakken er et godt alternativ til både ski og vår/høstjakker på dagens marked. Det er en utrolig fin og kul jakke, som har godt stoff og god passform. Hvis det er meldt dårlig være i forma av nedbør og regn, hadde jeg vurdert alternativene min.

Amundsen-5-mila
Lommen i front gir god plass til småsaker du vil ha med deg på treningsturen.

Fordeler

  • God passform
  • Godt pustende materialet
  • En estetisk nytelse

Ulemper

  • Ikke vindtett
  • Noe tungvint og ta av og på 

mm
Forfatter

Stian konkurrerer hovedsakelig i ski og løping, og i noen tilfeller har han også potensialet til å rote seg bort i noen andre idretter. Ellers tar Stian en master i idrettspedagogikk på Norges Idrettshøgskole og er hovedtrener for 2005 i LYN Ski.

Kommentarfeltet er stengt