Fryser du på hendene når du sykler på vinteren? Det har vi også gjort mye av. Og for å ta opp kampen med kalde fingre har vi testet Craft sin varmeste sykkelhanske, Siberian Split glove. Her er vår erfaring.

Materiale i Craft Siberian Split

Craft Siberian Split er en klassisk hummerhanske, som vi si at den sklir inn mellom en tradisjonell hanske og en vott. Ved å samle to og to fingre blir hendene varmere enn med en hanske, samtidig som du får mer kontroll enn med en vott. Hansken er laget i vindtett ytterstoff med refleksdetaljer, har fleece-foring og et mykt , kunstig lær i håndflaten.

Innsiden av håndflaten er belagt med silikon slik at du får bra grep på sykkelstyret, og hansken har stramming over håndleddet for at den skal holde seg bra på plass.

Kaldt vær, varme fingre?

Jeg testet hansken tett på ett år og har brukt den til daglig sykkelpendling gjennom vinteren, til løpeturer og skiturer i kulden. Det første spørsmålet som dukker opp er betimelig nok: Hva skiller egentlig denne hansken fra en vanlig hummerhanske til langrenn? Mye er jo likt, men jeg har kommet frem til et par elementer som gjør hansken mer sykkelvennlig.

For det første er de reflektive detaljene gode å ha. Jeg opplever særlig at det er greit å ha reflekser når man skal signalisere før en sving. For det andre føler jeg at Craft Siberian Split sitter noe tettere enn mange andre hummerhansker jeg har prøvd. Den presise passformen (så presis en hummerhanske kan være) gjør at du faktisk har ganske så god følelse med bremser og gir.

Les også: Sykle gjennom vinteren? Null problem!

Den vindtette overdelen kombinert med det pusete fleece-foret bidrar til å holde fingrene varme og gode selv om gradestokken kryper nedover. Jeg opplever hanskene som mer enn varme nok til sykling ned mot -10 grader, men pga. fartsvind bruker jeg rene votter når det blir kaldere enn dette. Til langrenn og løping fungerer hansken utmerket til kaldere dager enn på sykkelen grunnet lavere fart.

Reflektive detaljer hjelper godt på synligheten i trafikken.

Andre detaljer som er verdt å merke seg er at hansken avsluttes passe langt ned på håndleddet slik at du ikke eksponerer bar hud. Hansken har også en praktisk fleece-lapp på tommelen for å tørke nesen på.

Craft Siberian Split | Supersport.no Blogg
Tommel opp for myk «snørrfille» på tommelen! Overraskende praktisk for å ikke bli sår under nesen!

Oppsummering

Etter en lang og god testperiode har Craft Siberian Split vist seg som en god følgesvenn gjennom vinteren. Den er varm nok for de aller fleste sykkelturer jeg har hatt, men har en nedre grense på rundt -10. Hansken sitter godt, og til hummerhanske å være gir den god kontroll. Det er også verdt å merke seg at hansken ikke har mistet refleksdetaljer, silikonbelegg eller mistet passform etter veldig, veldig mange vask!

Fordeler

+ Varm nok til de fleste sykkelturer gjennom vinteren
+ God passform og stramming
+ Gir god kontroll på bremser og gir
+ Passer fint som allroundhanske gjennom vinteren (langrenn, løp…)

Ulemper

Litt sped når gradestokken beveger seg under -10.

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt