Er det mulig å lage en Goretex-jakke som ikke bare er vann- og vind-tett, men som også kan pakkes sammen til å bli en knyttneve stor? Elise som jobber hos Supersport.no har over en lengre periode brukt nettopp en slik jakke. Her er hennes test av Gore Run and Bike-wear sitt flaggskip, One Gore-Tex Active Run Jacket.

 

Testet av: Elise Amdal, Team Supersport.no

Elise er 27 år gammel, utdannet innen markedsføring og jobber som sortimentansvarlig i Supersport.no. Hun konkurrerer for det meste innen løping, men er også ofte å se i  langrenns-sporet. Innen løping er det lengre distanser og motbakker som appellerer mest!

 

Kjennskapen til merket Gore, er nok for mange mest knyttet til membranen Gore-tex som man finner i en mengde skalljakker og bukser. Gore har imidlertid også en egen satsing på høykvalitets-bekledning for løpere og syklister, og de leverer det meste du trenger fra innerst til ytterst. I deres utvalg finnes det også noen plagg de er ekstra stolte over, og som ikke lider under noen kompromisser. Løpejakken One Gore-Tex Active Jacket er nettopp et slikt produkt, og her har Gore beveget seg i helt andre enden av skalaen i forhold til en gammeldags allværsjakke!

 

Gore One har en tett passform som gir minimalt med blafring. Foto: Kai-Otto Melau

Hold vannet ute!

Gore One GT Active jacket er en supertynn, superlett løpejakke som har trimmet vekk alt unødvendig, men som samtidig kun har plukket materialer fra aller øverste hylle. Jakken er med sine 114 gram (i medium dame), en av de aller letteste løpejakkene du finner på markedet. Den store forskjellen sammenlignet med andre lette løpejakker er at den er vanntett. Stoffet som er brukt i jakken er Gore-Tex sin aller tynneste, og mest pustende membran: Gore-Tex Active. Opplevelsen etter mange måneders bruk er at membranen fungerer akkurat som den loves å gjøre. Den holder vannet ute, og puster godt. Veldig godt! Puste-egenskapene til jakken er faktisk noe av det bedre jeg har vært borte i, og så lenge den vaskes jevnt og behandles pent opprettholdes disse egenskapene godt.

Usikkert for regn? Det er sjeldent et problem med en tynn skalljakke. Foto: Kai-Otto Melau

Passform

Passformen i Gore One er relativt smal, og passer godt til en normal figur. Det er ingen justeringsmuligheter i jakken (bortsett fra elastisk stoff i ermene), men jeg opplevde ikke dette som noe større problem da jakken satt godt i utgangspunktet. Lengden er ganske så normal, og gjør at den avsluttes litt nede på hoften.  Jakken har to frontlommer med glidelås, og en god hette som også passer hvis du har på deg lue. Bevegelsesfriheten er god, og den blafrer lite i vinden selv om den ikke er helt ettersittende.

Elise med Gore One jacket i havgapet ved Stavern. Foto: Kai-Otto Melau

En komprimert beskyttelse mot elementene

Så hvilket bruk passer jakken til? Det er viktig å være ærlig på at dette er en toppmodell av en jakke der det ikke er gjort noen nedprioriteringer, og det gjenspeiles i både bruk og pris. Jeg vil si at den passer utmerket til deg som ønsker en jakke som kan brukes til alt fra små løpeturer i regn til lange ultraløp der vekt og funksjon er avgjørende. Da jeg løp ultraløpet OCC i Chamonix i sensommer lå jakken i sekken fra start, og ble tatt på underveis da himmelen åpnet seg. Vekt, evne til å kunne komprimeres, og vanntetthet er grunnen til at den ble med i utrustningen! Jakken er imidlertid ikke laget for å gå i krigen med. Siden den er produsert så lett som mulig, må den behandles med respekt og omtanke, men det er ikke noe problem å bruke den mye dersom du unngår å rive og slite i den!

Elise under ultraløpet OCC i Chamonix. Gore One-jakken kom frem da himmelen åpnet seg.

Oppsummering

+ Superlett! 114 gram(!) til dame.
+ Passer perfekt i sekken til ultraløp.
+ Vanntett og puster meget godt.
+ Komfortabel passform.

– Få tilpasningsmuligheter.
– Relativt Skjør.

Jakken og en mengde andre produkter fra Gore finner du her.

Forfatter

Skriv en kommentar