Johaug-Win-Thermo-Glove-Test
Hanskene fra Johaug holder varmen oppe, selv om gradestokken tilsier det motsatte!
For ei som tilbringer store deler av vinteren ute på ski er god bekledning helt nødvendig. Ingenting er verre enn å fryse på fingrene, og derfor er varme hansker/votter et must når jeg skal ut på trening eller gå konkurranser. Samtidig som jeg ønsker å holde varmen setter jeg pris på god passform og godt grep. I lengre tid har jeg testet Johaug Win Thermo Racing Glove, her er dommen!

Materiale

Johaug Win Thermo Racing Glove Johaug er laget av et vind- og vannavstøtende softshellmateriale på overflaten. Håndflaten består av et slitesterkt skinn med god komfort. Hansken finnes i ett design, men i tre forskjellige farger: blå, svart og rød. På hanskens overflate finner man et felt med refleks. På innsiden er det et termoregulerende lag for ekstra varme.

Kald på trening? Les også vår test av Johaug Win Merino Wool undertøy her.

Varm langrennshanske

Jeg har brukt Johaug Win Thermo Racing Glove i omtrent hver konkurranse denne vinteren. Unntakene har vært ved renn der gradestokken har krøpet under 10-12 minus. Jeg har også benyttet hansken ved trening fra et par minus og varmere.

Det første jeg vil påpeke er hvor godt hansken sitter på hånda. Den sitter som et skudd. Ofte kan hansker virke noe ubehagelig når man har hånda i stroppen på staven, dette merkes ikke med Johaug sin racinghanske.

Johaug Win Thermo Racing - Test | Supersport.no Blogg
Ida Mogstad i bra driv på konkurranse med skihansker fra Johaug.

Skinnet på håndflata bidrar til godt grep, noe som fører til bedre kontroll og kraftoverføring gjennom staven. Hansken avsluttes perfekt ved håndleddet slik at man kan ha både klokke og klær helt ned mot håndleddet, uten at det byr på utfordringer med varmetap eller ubehag.

Hansken avsluttes perfekt ved håndleddet slik at man kan ha både klokke og klær helt ned mot håndleddet, uten at det byr på utfordringer med varmetap eller ubehag.

Det er ikke noe form for stramming ved håndleddet, men dette er ikke noe jeg savner da hansken sitter tett. Reflekspartiet på overflaten er praktisk hvis man bruker hanskene ute i trafikken ved løping eller sykkel.

Oppsummering

Johaug har utviklet en hanske som holder høy standard med tanke på komfort og grep, men det er spesielt varmen jeg setter aller mest pris på. Dette er de første hanskene innenfor kategorien racing jeg har prøvd som virkelig holder på varmen under et helt løp under kjølige forhold.

Å gå skirenn rundt 10 minus med hansker var aldri et alternativ for meg før jeg testet disse. Da var det votter som gjaldt! Hanskene kan bli for varme til å bruke i konkurranser ved et par minus og høyere, men her har Johaug andre alternativer som kommer til rette.

For min del har Johaug Win Thermo Racing blitt en favoritt gjennom en kald vinter!

+ Grep
+ Komfort
+ Varme
+ Design

mm
Forfatter

Ida er langrennsløper fra Surnadal i Møre og Romsdal. Hun studerer idrett ved Nord Universitetet i Meråker og representerer Strindheim IL. Ida har gått fort på ski over flere år og kan vise til topp 15-plasseringer i Norgescup. Ved siden av langrenn går Ida mye på rulleski og løper om sommeren.

Kommentarfeltet er stengt