Skjermbilde 2016-05-03 kl. 21.56.24Våren er her, og i likhet med flere av våre leverandører har Salomon kommet med en hel del friske nyheter! Vi har i flere år satset på Salomon sin Slab-kolleksjon, og i år har de kommet med forbedringer, nye produkter og nye farger! S-lab er Salomon sin toppserie, og er laget for eliteutøvere som Kilian Jornet, som stiller enormt høye krav til produktene. Vekten på produktene er trimmet ned til et minimum, og utforming og passform er laget for å gi utøveren mulifget til å fokusere fullt ut på aktiviteten. Bedriver du terrengløping eller har tatt steget helt ut til deltagelse i ultraløp vil salomon sine produkter være gode følgesvenner! Under følger et utvalg produkter vi anbefaler for sesongen!

S-lab Speed
I mange år har modellen fellcross vært en sko for terrengløperen som ville ha en sko til det meste. Den var passe grov i sålen, hadde raskt tørkende materiale i overdelen, og en passform og demping som passet de fleste løpere. Fellcrossen får nå en arvtager, nemlig speed. Mange av de nevnte elementene er gått videre, og mange vil kjenne igjen den tighte og gode passformen fra Fellcross. Sålen har imidlertid fått en forbedret gummiblanding som gir bedre grep. Du vil dra kjensel på «traktormønsteret» fra fellcross, men utformingen er videreutviklet samtidig som man også har lagt inn mønster mellom for og bakfot for å gi bedre grep dersom man lander midt på foten på f.eks en rot. Droppet mellom hæl og forfot er også minsket, og ligger nå på 4 mm. Skal du ha en rask sko til alt fra langturer på tørr sti til løping i gjørme er dette er meget godt valg.

salomon-s-lab-speed-bbrr2salomon-s-lab-speed-bbrr3

Agile 20 vanntett sekk
Agile-serien har vært en del av Salomonfamilien en stund, og har vært med mange birkebeinere, pendlere og ultraløpere på tur før. Vi har imidlertid forelsket oss ekstra i denne modellen som ikke bare er god på rykken, den er også vanntett! Sekkens volum på 20 liter er en del større enn de fleste «birkensekker» som ofte ligger +/- 15 liter, og egner seg godt til turer som krever litt mer enn et absolutt minimum av utstyr. Det faktum at skken er vanntett gjør den også meget godt egnet til lange turer i drittvær. Vår ambassadør Mats tester sekken i disse dager og vil trolig bruke den på et langt ultraløp på nær 90 mil i sommer. Sekken har også flere praktiske lommer som er lett tilgjengelig, og har stramming i front som er hentet fra Salomon sine «advanced skin-sekker».

resizeimage_28__1

resizeimage_27__2

 

 

 

 

 

 

 

 

Soft-flasker i alle former og fasonger
Dette er i og for seg ikke en nyhet, men vi har fått inn flere størrelser! Salomon sitt drikkesystem er robust, pålitelig  og har vist seg å fungere under de fleste forhold. Det geniale med soft-flaskene er at de minsker i størrelse etter hvert som du drikker dem tomme! Du slipper med andre ord å bære rundt på «tomt volum» når du har drukket opp! Vi har nå soft-flasker i størrelser fra 150 ml ril 500 ml samt softcup som er laget for stopper i bekker der du vil ha en rask kopp med vann. Vi har selvsagt også 1,5 liter drikkeblære og reservedeler.
soft-fla_1resizeimage_33__2
S-lab EXO Twinskin
Salomon har svært gode kompresjonsprodukter, og vi er spesielt glad i denne shortsen. Du får rett og slett i pose og sekk! Shortsen er laget av en EXO kompresjons-tights med en løstsittende shorts på utsiden. Dette resulterer i en shorts som gir fordelene av en stram og god tights med varmen fra en løstsittende shorts på utsiden. På dager som er litt kaldere er denne kombinasjonen en killer!

 

resizeimage_52_resizeimage_54_

For andre produkter til terrengløping og Ultraløp ta en titt på vår side her!

God tur!

Hilsen Kristian

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar