På jakt etter nytt langrennstøy? Da vil vi sterkt anbefale å ta en titt på Skigo sine nyheter for vinteren 2017! Den Norske leverandøren har nok en gang levert en innovativ og ikke minst utrolig stilig kolleksjon! Vi tok en prat med Thea som er designer hos Skigo for å høre litt mer om hva langrennsløperne tilbys av tøy denne vinteren.

Vi ønsker jo å levere noe mer enn bare en vanlig skidress, sier Thea Hagelsten Vik og ler. Designeren har vært involvert i utviklingen av Skigo bekledning i to sesonger og har etterhvert fått en god følelse på hva som fungerer og ikke når det kommer til langrennsbekledning. Vi har jo ikke verdens bredeste utvalg forklarer Thea. Vi har fokusert på å gi kunden tre fornuftige serier å velge mellom, som vi mener er logisk oppbygget: Velocety, Zenith og Elevation.

Team United Bakeries i årets kolleksjon fra Skigo

Velocity

Serien er på mange måter vår innstegs-serie da prispunktet er litt lavere her enn på Zenith forteller Thea. Serien har samme passform som storebror Zenith, men er noe enklere i konstruksjonen. Skal du ha en prisgunstig overtrekksdress til alt fra langrenn til løping er dette et meget godt valg. Den føles veldig lett og myk legger Thea til.

Skigo Velocity jakke - en prisgunstig allround-jakke.
Skigo Velocity jakke – en prisgunstig allround-jakke.

Zenith

Zenith er jo ikke ny for året,  men har fått en liten oppgradering i forhold til farger. Dette er jo flaggskipet vårt smiler Thea og tar frem en av årets jakker til dame fra stativet. Vi har jo ikke spart på noe som du ser. Stoffet vi bruker kommer fra Schoeller og puster utrolig bra samtidig som det er vindtett i fronten. Målet er jo at du i minst mulig grad skal merke at du har på deg en jakke uansett om du trener ved 0 eller -10 grader. Jakken hun viser oss er en del av dressen team United Bakeries bruker, og skiller seg fra Velocity ved at den har en del fler tekniske løsninger. Gutta har vært utrolig fornøyd med denne serien forklarer Thea og legger vekt på at funksjon har vært det viktigste i utviklingen.

Chris Jespersen iført Skigo Zenith overtrekksdress før et skirenn.
Chris Jespersen iført Skigo Zenith overtrekksdress før et skirenn.

Elevation

Dette er jo serien som redder frysepinnene! Det skal være bra kaldt om du fryser i denne dressen ler Thea og viser frem en Elevation stretch jakke. Dressen hun referer til er Skigo sitt varmeste alternativ og er bygget opp med samme passform som Velocity og Zenith, men i tillegg har den Primaloft-fyll. Ikke kjent med Primaloft? Dette materialet finner du i ekspedisjonstøy og forede fjellduker, og det har den egenskapen at det varmer selv om det blir vått. Samtidig er det veldig lett, noe som gjør at det egner seg meget godt når varme og vekt er viktig.

Primaloft-shorts. Et plagg som gjør oppvarming og pauser meget komfortable!
Skigo Elevation Primaloft-shorts. Et plagg som gjør oppvarming og pauser meget komfortable!

Her har vi laget både over og underdel pluss vest og shorts forklarer Thea og tar frem shortsen. Den sorte shortsen har fått en stadig større tilhengerskare de siste par årene, og når du først skjønner hva du skal bruke den til er du solgt ler Thea. Gutta på teamet bruker den masse på trening utenpå vanlig overtrekksbukse og ikke minst før og etter renn! Serien er ganske så unik fordi du kan holde deg veldig varm uten å føle deg stappet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du spørsmål om Skigo bekledning? Vi har førstehåndserfaring på bruk av tøyet og svarer gjerne på spørsmål. Usikker på størrelsen? Se Skigo sin størrelsesguide her.

 

bloggbanner-skigo

 

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar