En av årets nyheter fra Skigo er treningsundertøyet Elevation Seamless. Kristian hos Supersport.no fikk for mange måneder siden et eksemplar av undertøyet og har brukt det på en mengde treningsturer. Her er en oppsummering av erfaringene han har gjort seg etter å brukt undertøyet på løpeturer, skiturer og kryssing av Hardangervidda.

Førsteinntrykk

Luftige paneler i ryggen.

Ved første øyekast ligner Elevation Seamless veldig på den tekniske trøyen, Skinpro Seamless fra Skigo, og det er ikke uten grunn. Trøyen er laget for å sitte tett på kroppen uten å ha irriterende sømmer som gnager. Når du ser over trøyen vil du finne paneler med åpninger som gir økt ventilasjon. Disse er lokalisert under brystet, ved skuldrene, under armene og i ryggen. På stilongsen finner du tilsvarende paneler i knehasene. Undertøyet er laget i 100% ull, men føles relativt glatt til å være et rent ullprodukt. Undertøyet er også temmelig tynt, så jeg var tidlig spent på om det ville miste passformen etter en tids bruk.

I bruk

Da jeg fikk undertøyet var det tidlig på høsten, og den første testen av trøyen ble en løpetur til jobb en tidlig morgen som eneste lag. I ca. 10 grader holdt dette fint som eneste lag, og med moderat intensitet pustet trøyen godt nok til at den ikke ble tung i løpet av timen økten varte. Tradisjonelle ulltrøyer har jeg stort sett styrt unna på moderate til harde økter da de fort mettes av svette og føles tunge. Så hvordan takler undertøyet en skikkelig hard økt under langrennsdressen? Jeg har brukt undertøyet mye på intervalløkter der jeg har svettet mye, og til å være et rent ullsett har det overrasket i positiv forstand. Det puster ikke på langt nær like bra som et rent teknisk undertøysett, men jeg har ikke vært borti et ullsett som er så nære et supersett i funksjon.

Tett passform og få sømmer gir god komfort.

Men hva er det optimale bruket til settet da? Personlig har jeg lagt min elsk på Elevation Seamless til langturer der farten har vært tålelig jevn. Her puster ullsettet mer enn godt nok, og har fortsatt fordelen av å varme mer enn et superundertøysett når man stopper opp. Jeg har brukt trøyen kombinert med en vindvest på rulleski på høsten, som baselayer til vintersykling og til langrennsturer med stort hell. Et annet bruk setter briljerer på er som turbekledning. I jakta går jeg langt og rolig, og kombinert med en skalljakke og turbukse fungerer undertøyet utmerket.

Tynn, elastisk strikk i livet.

Under ekstremskiløpet «Expedition Amundsen» tidligere i år brukte jeg også Skigo Optimum Seamless kombinert med skallbukse og jakke hele veien, og var akkurat passe varm hele turen over vidda. I forhold til passform, sitter tøyet tight uten å stramme ubehagelig. Strikken i livet er smal, men sitter likevel godt på. Etter ca. 6 måneder med mye bruk, og vask etter alle turer (med ullprogram) er fortsatt passformen på settet uforandret og det har heller ikke begynt å «nuppe».

Luftige paneler under brystet for fukttransport.

Oppsummering

Skigo Elevation Seamless undertøy er et friskt pust hva gjelder undertøy til trening. Det smetter pent inn mellom tradisjonelt superundertøy og ullundertøy, og fyller i så måte et behov jeg ikke viste jeg hadde, men som jeg har blitt klar over eksisterte etter å ha brukt settet over en periode. Settet puster en del bedre enn tradisjonelt ullundertøy takket være tynt stoff og luftige paneler, men er fortsatt et stykke unna superundertøy. Settet egner seg meget godt til rolige til moderate turer eller som et turplagg.

+ God passform.
+ Holdbart.
+ Puster godt til å være ull.
+ Klør lite eller ingenting.

– Puster dårligere enn teknisk superundertøy.
– Kan bli noe varmt til de hardeste øktene.

Forfatter

Skriv en kommentar