Altra leverer løpesko til både terreng og asfalt, men i år har vi for første gang valgt å ta inn deres aller grøvste modell, King MT 1.5. Vi har testet skoen på fjellet og i skogen før vi tok den inn i sortimentet – Her er vår vurdering. 

Førsteinntrykk

Ut av esken er det en litt pussig sko som møter deg. King MT 1.5 har sterk farge og ikke minst borrelås i tillegg til lissene! Sålen er relativt lav, og er med 23 mm den hissigste av terrengmodellene fra Altra. Yttersålen er laget med «megagrip» gummiblanding fra Vibram, og har relativt grove knaster. King har også flere festepunkter for Altra sin egen gamasj.

altra-kung-mt-1.5
Altra King MT 1.5 har som alle andre Altra’s, null dropp og bred tåboks.
King er en av få sko i Altra sin lineup med Vibram-såle.

Passform

King har i likhet med resten av Altra sitt sortiment null dropp eller pronasjonsstøtte. Den brede tåboksen er også på plass, noe som gir god mulighet til å spre tærne godt under løping.

King er en av få sko i Altra sin lineup med Vibram-såle.
Borrelås for økt stabilitet.

Passformen ligner ganske mye på Altra Superior, men skiller seg ut på et par områder. For det første har King litt lavere såle, noe som gir enda mer kontakt med underlaget. Det er også lagt inn en «rockguard-plate» i sålen som gir beskyttelse mot spisse steiner og røtter. Dette følger med Superior, men må da legges inn under den vanlige innleggssålen. For det andre har King 1.5 en borrelås som gir en vesentlig strammere følelse enn Superior.

King MT 1.5 På stien

Etter et par år med Superior var spenningen stor på om det virkelig var så stor forskjell på modellene. Den relativt tynne sålen gir svært god løpsfølelse og kontakt med underlaget, men forskjellen er ikke så alt for stor sammenlignet med Superior. Et punkt som skoen imidlertid skiller seg svært positivt ut, er grepet. Vibramsålen sitter utrolig bra på våt stein, men også på gjørme takket være det nokså grove mønsteret.

Altra king mt 1.5
Den grove Vibram-sålen gir bra grep på sleip og løst underlag.

Den økte strammingen takket være borrelåsen gir også vesentlig mer kontroll enn mange andre sko. Særlig i løping i tekniske utforbakker er merkbart tryggere når man får tightet til skoen godt.  Så lenge du holder deg til stier i skogen og på fjellet gir King MT  mye selvsikkerhet selv om det er glatt.

Når dette er sagt vil vi ikke anbefale skoen til bruk på lengre løpeturer på grus. Lav demping og grovt mønster gir lite hjelp her, og dersom du skal ha en «allround-sko» er nok en modell som Lone Peak å foretrekke. Er du imidlertid på utkikk etter en sko til rent terrengbruk er King et trygt valg, og faller i samme kategori som Salomon S-lab Sense, VJ iRock og Inov8 212.

Altra king mt 1.5
Altra King MT 1.5 hører hjemme på stien!

Oppsummert

Altra King MT 1.5 gir supert grep, meget god løpsfølelse og god kontroll. Den har null dropp og bred tåboks for dem som liker litt ekstra plass, men fungerer nok best som en ren terrengsko. Liker du litt mer demping kan den være litt i hissigste laget.

 

 

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt