Testen er utført og skrevet av Malene Thoresen fra Team Supersport.no

Malene er 22 år og utdanner seg til å bli barnevernspedagog. Hun konkurrerer i den morsomme og fascinerende idretten hundekjøring, innenfor grenene barmark og nordisk stil. Malene har i dag vorsteherne Fant 3 år og Fiona 5 år.

Førsteinntrykk

Jeg har de siste månedene testet Dynafit Feline Vertical Anthracite. Jeg har brukt dem i forskjellige terrengtyper i Nordmarka og Romeriksåsen, til både intervaller og rolige langturer, hvor jeg enten har løpt alene eller snøreløpt med en hund. Jeg har de siste årene vært en stor fan av terrengskoene til Inov8 og heller aldri testet Dynafit før, så det var derfor ekstra gøy å skulle få teste Dynafit Feline Vertical.

Førsteintrykket var at den virket lett selv om den veier 250 gram. Skoen er utstyrt med Vibram® Megagrip såle som sørger for godt grep ned til underlaget, og jeg følte meg veldig trygg på alt fra våte berg til sleipe røtter både med og uten hund foran meg. Den er også utstyrt med Filament i fiberkompositt i mellomsålen beskytter føttene mot spisse steiner. Skoen har raske lissesystemer.

Dynafit Feline Vertical Pro sett fra siden.
Myk og behagelig sko å ha på.
Selv med høy fart og en Vorsteh-hund i strikk foran, sitter skoene godt på underlaget.
Langtur på sti i romeriksåsen

Intervaller

Første intervalløkten med Feline Vertical Pro ble gjennomført opp til toppen av Rundkollen i Romeriksåsen med vorsteheren Fant på 36 kg foran meg i trekk, som vil si høy fart og mye kraft. Jeg ble derfor veldig positivt overrasket når jeg merket at skoen tålte dette, og satt som limt til underlaget som består av mye berg og røtter.

Det samme opplevde jeg også uten hund, og jeg følte jeg fløy oppover til tider. Været var heller ingen hindring, og jeg hadde like godt feste på en regntung dag som en varm solskinnsdag. Jeg synes den også har gitt god støtte rundt anklene når det har vært veldig ulendt terreng. Helt klart en super sko til motbakkeløping.

Jeg har generelt litt smale føtter, og jeg synes derfor Feline Vertical  kan bli litt i bredeste laget når jeg skal løpe nedover. Jeg syntes foten til tider kunne gli litt for mye, til tross for at jeg strammet lissene så langt det gikk. En annen ulempe ved dette er også at det blir veldig mye «ekstra» lisse hengende utenfor skoen, dette er enkelt å løse ved å surre den rundt, men jeg følte noen ganger at de hektet seg litt fast i kvister osv.

Vibram® Megagrip såle, gir utrolig godt feste til underlaget.

Hvordan er skoene på langturer

Jeg har også løpt en del rolige langturer med Dynafit Feline Vertical Pro, og jeg syntes den består testen her også. Jeg har ikke opplevd å ha vondt i foten under eller etter turen. Knottene på skoen er ikke beregnet til løping i myr og gjørme, men til tross for dette syntes jeg den også fungerte bra på langturer i myra. Selv om det til tider ble litt som ved løping nedover, mye gliding av foten frem og tilbake. Mange stier i Nordmarka og Romeriksåsen ligger sånn til at man må ha en liten transportetappe på grusveiene først, og jeg synes Dynafit Feline Vertical Pro tåler dette godt også.

Raskt lissesystem, gjør det enkelt å ta av og på skoen. Kan dessverre bli litt vel lange hvis man har smal fot og må stramme inn mye.

Fakta om Dynafit Feline

Vekt: 250 g
Drop: 4 mm
Støtte: Nøytral
Sålemateriale: Vibram® Megagrip

Oppsummering

+ Meget godt grep til underlaget
+ Meget god løpsfølelse, spesielt i motbakker
+ Stilig design
+ Raskt lissesystem, enkle å ta av og på
+ Enkle å rengjøre
— Kan bli i bredeste laget for smale føtter, litt mye «gliding» av foten, da spesielt nedover
— Lissene kan bli veldig lange og hekte seg i ting hvis man må stramme de veldig hardt

Dynafit løpesko og bekledning finner du hos Supersport.no her 

Forfatter

Skriv en kommentar