Våren er for alvor i gang, og mange er i ferd med å finne frem løpeskoene for de første turene på tørr asfalt og grus. Løpesko er imidlertid ikke et produkt som varer evig, og etter mange mil med løping må alle skopar erstattes, uansett merke. Er du på jakt etter et par nye sko for sommeren? Vi tar en titt på noen av årets modeller fra Adidas!

Adidas Ultra Boost ST

Ultra Boost ble en virkelig suksess i fjor, og mange som tidligere hadde løpt med Adistar boost fant seg godt til rette i denne godt dempede skoen fra Adidas. Testvinneren Ultra Boost har en meget behagelig såle i Boost-materiale som gir god demping til de lange turene, men som også er responsiv nok til at den er artig å løpe med! Dersom du trenger litt ekstra demping, og ønsker en sko til alt fra jogging til maraton er Adidas Ultra Boost et sikkert valg!

Skoen veier 278 gram i størrelse 38 2/3.

Adidas Adizero Adios3 Boost


Adidas Adizero Adios er nesten synonymt med maraton, og det er ikke uten grunn at skoen har vært med på å sette verdensrekord
distansen! Skoen er lett, gir god løpsfølelse og er godt nok dempet for distansen. Adios har også fått Boost-materiale de siste årene, og den responsive følelsen er utrolig god! Skoen har et meget lett overlær av mesh som puster godt og sitter tight. Adios har 10 mm drop og passer et nøytralt løpesteg. Har du ambisjoner om personlig rekord på maraton eller vil løpe fra naboen på sentrumsløpet er Adios et godt valg.

Vekten ligger på ca. 26 gram i 42 2/3.

Dennis Kimetto setter ny verdensrekord i 2014 med tiden 02:52:57. Kimetto brukte Adidas Adizero Adios løpesko.

Adidas Boston 6 boost

Boston er en rask og responsiv løpesko som passer godt til intervall og konkurranse. Skoen er litt mer dempet enn Adios (2 mm tykkere) og oppleves som litt mykere. Overlæret er også litt tykkere enn det du finner på Adios, men det puster godt nok til de aller fleste løpeturer! Boston passer også som en mengdetreningssko dersom du har et godt løpesteg.

Vekten ligger på ca. 244 gram i 42 2/3 og den har 10 mm drop.

 

Adidas Takumi Sen3 boost

Takumi Sen har neste oppnådd kultstatus i løpemiljøet, og det er virkelig en sko for feinsmeckere! Som letteste barn i Adizero-familien (170 gram i 42 2/3!) er den konstruert med ett mål for øyet: Å få deg raskest fra start til mål! Skoen har 30% Boostmateriale og 70% EVA i sålen og har et meget luftig overlær. Skoen minner mye om en ren banesko, og passer ypperlig til alt fra 3000 meter til 10 km.

På jakt etter ny pers på 5km eller mila i år? Da kan Takumi Sen være et godt valg! Drop: 8 mm.

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar