Salomon sin terrengsko S-lab sense har vært en favoritt for mange terrengløpere, men det kanskje ikke så mange vet er at den har en  lillebror! Sindre hos Supersport har testet Salomon Sense Ride. Her er hans tanker om terrengskoen fra Salomon.

Førsteinntrykk

Designet på mine sko er skikkelig bra og jeg digger kombinasjonen av blå og gul (liten klype salt her, er tross alt fargeblind). Jeg syns designet minner litt om en påbygd S-lab Sense. Med tanke på at dette er en litt mer folkelig modell, så liker jeg veldig godt at Salomon har holdt vekten såpass lav. Den er til sammenligning lettere enn den godt kjente Salomon Speedcross.
salomon-sense-ride
Sense veier litt mer enn S/lab sense, men har fortsatt lav vekt sammenlignet med mange andre terrengsko.

Passform

Passformen på denne skoen er temmelig bred. Jeg opplever at jeg må stramme skoen en del før løpetur på mine føtter som er ganske normale. Dette er første gang jeg opplever dette hos en Salomon-sko som har en tendens til å være noe smalere. Dersom du ønsker en bredere sko enn f.eks s/lab-utgaven så kan dette være passende. Det øverste lissepunktet er også satt litt langt opp på skoen, slik at den dekker den tiltenkte lisselommen. Dermed kan det bli litt vrient å raskt få gjemt lissen når du skal ut.

Overdelen er laget i mesh som slipper vann fort inn, men også fort ut. På en sko som skal brukes i skogen er det lite vits å forsøke å holde vannet ute. Det er heller viktig at fukt får muligheten til å komme seg ut igjen, noe Sense Ride løser godt.
salomon-sense-ride

Overdelen i skoen er tørker raskt, og lissesystemet gjør at du får minimalt med løse deler. Det er dog noe krunglete å få ned lissene raskt på denne modellen.

Å løpe med

Salomon Sense Ride er stabil og jeg føler at den backer meg på grove stier. Sålen gir veldig godt grep i de forholdene jeg har testet den i. (snøslaps, våte røtter og lett gjørme). Knastene er også lave nok til at den fungerer fint på asfalten på vei til skogen. Løpsfølelsen blir litt svekket av at det er en del demping, men for meg og andre mosjonister så opplever jeg skoen som morsom å løpe med.
salomon-sense-ride
Sålen på Sense Ride er passe grovt til å dekke de fleste underlag.
+ lav vekt
+ design
+ godt grep
+ God passform hvis du har bred fot
+ Et veldig godt alternativ til Speedcross
– Lissesystemets plassering i forhold til lommen
– Dårlig passform hvis du har litt smal fot
mm
Forfatter

Sindre Holm er 25 år og jobber med online markedsføring i Supersport.no. Han bestemte seg i 2016 for å bli en mer aktiv og rask person. Han gikk dermed til anskaffelse av Oakleybriller, drikkebelte fra Swix og tettsittende bekledning i lycra.

Kommentarfeltet er stengt