De siste årene har Altra sneket seg inn på det norske sportsmarkedet, og sakte, men sikkert har fler og fler blitt glade i de brede skoene. Altra sitt kjennemerke er å gi et så naturlig løpesteg som mulig, noe de har løst ved å lage en uvanlig bred tåboks, samtidig som alle skoene har null drop. Dette medfører at tærne får spredd seg fritt når du løper, samtidig som mangelen på drop  fremprovoserer landing på for- eller mellomfot. Nytt av sesongen er en forbedret utgave av modellene One og Torin. NB: Vi kommer tilbake med en mer omfattende test så fort vi får løpt mer med skoene.

One V3

One har for mange vært valget når de raske øktene skal gjennomføres. Kombinasjonen av lav vekt og god løpsfølelse har gjort at One har blitt mye brukt til fartsarbeid og ikke minst konkurranser. Skoen har blitt sett på alt fra sentrumsløpet til marathondistansen under Ironman-triathlon med stort hell (vinneren av Norseman 2017 brukte Altra One). Versjon 3 av One slippes i disse dager, og skoen er forbedret på flere punkter sammenlignet med forgjengeren. For det første vil du legge merke til at overdelen er forsterket, noe som øker holdbarheten på skoen drastisk. Ellers vil hele følelsen av One V3 være fastere enn den tidligere modellen.

  • One V3 har en 23 mm høy såle, og veier ca. 215 gram i herre og 162 gram i dame (oppgitt fra Altra).
Altra One v3 til dame
Altra One v3 til dame
Altra One v3 til dame
Altra One V3 til herre

Torin 3.0

Torin har vært en av de aller mest populære skoene til Altra, og det er ikke uten grunn. Skoen er godt dempet, og er passe fast til at den kan bli med på lange turer. Samtidig er løpsfølelsen god nok til at den er artig å løpe med på de kvikkere turene. Som en mer dempet utgave enn One, er Torin et godt valg for løpere som syntes de letteste skoene blir for aggressive til konkurranse. For mange vil Torin kunne være en meget god allround-sko til det meste fra rolig langtur til gateløp. Den nye utgaven av Torin har fått en ny, mer pustende overdel som gir en mer behagelig passform enn forrige utgave. Ellers vil du kjenne igjen den behagelige følelsen fra Torin 2,5.

  • Torin 3.0 har en 28 mm høy såle og veier 238 gram i herre og 184 gram i dame (oppgitt fra Altra)
Altra Torin 3.0 til dame
Altra Torin 3.0 til dame
Altra Torin 3.0 til herre
Altra Torin 3.0 til herre

Kun i dag 18.08.2017: få 15% rabatt på Altra ved å bruke koden altra15

 

Forfatter

Skriv en kommentar