Etto er kjent for de fleste som driver med sykling, men overraskende få vet at Etto er norsk! Hjelmene utvikles med lidenskap for sykkelsporten, og mye testing og prøving skal til for at en Etto-hjelm skal ut på markedet. Den nyeste hjelmen i sortimentet deres er aerohjelmen Scalpel. Vi har tatt en kjepp fredagsprat med Fredrik Stormo og Kristian Torgersen hos Etto og hørt litt om hjelmen som pryder hodene til blant annet team Joker Byggtorget.

Skjermbilde 2016-06-03 kl. 13.10.24
Kristian Torgersen og Fredrik Stormo er noen av gutta bak Etto i Norge. De har begge syklet på høyt nasjonalt nivå, og vet begge hvor viktig godt utstyr er!

 

Hva var ideen bak Etto scalpel?
Ideen var å lage en rask, komfortabel og relativt lett racinghjelm med ett annerledes og moderne design.

hvordan gikk dere frem i utviklingen? Var noen utøvere involvert osv.?
I Etto brenner vi for gode sykkelhjelmer. De to som har arbeidet med utviklingen av Scalpel er begge tidligere syklister på øverste nivå i Norge. Utviklingen er gjennomført med hjelp av ett svensk designbyrå. Hjelmen er også basert på innspill fra Etto’s sponsede lag, blant annet Team Joker Byggtorget.

Hva skiller den fra en vanlig landeveishjelm?
Hele den ytre formen er en jevn rund flate, noe som er mer aerodynamisk. Færre, men større hull og indre luftekanaler sørger for bra ventilasjon. Hullene er designet for å slippe luft inn og ut. I tillegg er hjelmen lenger enn en standard racinghjelm, noe som også bidrar til bedre aerodynamikk. Hjelmen har integrert brille-parkering hvor brillene sitter godt fast. Stor refleksflate bak gir god synlighet. 

Hvor lenge varer en vanlig hjelm før den må erstattes?

Dersom hjelmen er behandlet med forsiktighet kan den vare 5-7 år. Men plast og isopor vil bli sprøere med årene og miste noe av effekten. Dersom hjelmen mistes i bakken må man undersøke om hjelmen har fått indre skader. Dette kan man gjøre ved å klemme eller dra hardt i skallet på hjelmen. Se etter sprekker og lytt etter lyder/knirking ihjelmen. Ved skader/fall må hjelmen byttes.

 

Kunne du tenkt deg en Scalpel? Vi har fire varianter i begge størrelser på lager i dag!

scalpel-black-blue_imagefull scalpel-black-red_imagefull scalpel-white-red_imagefull scalpel-white-split_imagefull

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar