Osprey har laget kvalitetssekker i en årrekke, og er kanskje mest kjent for multisportsekker som hyppig ses i birkenløypa året rundt. Osprey lager imidlertid mye mer enn det, og det var med stor iver vi tok ut en Radial pendlersekk for test. 

Enormt med lommer!

Jeg har over en periode testet utgaven på 34 liter (den kommer også i 26l). Det første inntrykket av Osprey Radial, er at den stikker seg ut med et gjennomført pent design.  Når man løfter opp sekken og tar en nærmere titt ser man også at det er et unikt stort antall av lommer på Radial. Her har virkelig Osprey prioritert å lage en sekk for den ryddige sjel.

Radial 34 teller i alt 9 lommer som igjen har mindre kamre inni slik at det virkelig blir system i pakkingen. Noen fasit på hvordan sekken pakkes er det neppe, men man finner fort sin måte å organisere på. Jeg likte spesielt godt smålommene i hovedrommet, og det nest fremste rommet som gjorde det lett å ha en egen plass til telefon, lommebok og verktøy!

osprey-radial
Lommer, lommer og atter lommer.

osprey-radialHovedrommet har plass til mye uten at det blir rotete! Egen lomme til laptop, to lommer til småsaker og et stort hovedrom gjør at man holder kontrollen!

Osprey Radial
Den innerste lommen ligger helt inn mot ryggen og stives av slik at det er supert å bruke til klær man ønsker at skal holdes noe mer «rynkefrie» enn i hovedrommet. Også her finner du et lite separat rom dersom du ønsker mer system.
Osprey Radial
I toppen av sekken finner du en liten lomme som er lett tilgjengelig.
Osprey radial
Mellom hovedrommet og fronten av sekken finner du enda en lomme med tre separate kamre. Denne var perfekt til slange, verktøy og pumpe!
I front finner du to låsbare og en elastisk, delvis åpen lomme. Her har også Osprey lagt inn en hjelmholder (den grå plastdingsen).

En løsningsorientert sekk

Osprey har ikke bare prioritert at Radial 34 skal passe jobbsyklister med en sykelig trang til å ha det ryddig i sekken. De har også lagt inn en del smarte løsninger som gjør at den skiller seg ut fra mengden. Hjelmfestet bak er veldig praktisk og enkelt og bruke, og gjør at du slipper å ha den dinglende i en stropp når du f.eks er på butikken .

Osprey Radial
Hjemfestet fungere overskende godt, og holder hjelmen sikkert på plass.

Sekken har også godt med reflektive detaljer som gjør deg godt synlig i mørket. Skulle det regne på vei til jobben har sekken også et integrert regntrekk som raskt kan trekkes på. Og sist, men ikke minst: Sekken står av seg selv. Uviktig sier du? Når du skal ned for å lete gjennom en av de 9 lommene er det overraskende praktisk å slippe å støtte sekken! Smart detalj!

Osprey Radial
Reflektive detaljer i logo og på bunn av sekken gjør deg mer synlig i mørket.
Osprey Radial
Regntrekk ligger gjemt i bunn av sekken.
Osprey Radial
Sekken med regntrekk.
Osprey Radial
Enda flere lommer! Den ene siden av sekken har en låsbar lomme til småsaker.
Osprey Radial
Og en til! Det er også stropper på siden av sekken for å komprimere den.

Sekken i bruk

Osprey Radial 34 har mange tilpasningsmuligheter, og det er smart å ta seg litt tid til å tilpasse ved første bruk. Skulderstroppene kan strammes nede og ved skulderen, og bryststroppen kan justeres opp og ned så vel som å strammes. Hoftebeltet har også litt elastikk slik at det flekser litt, noe som er behagelig når man veksler mellom å sitte og stå på sykkelen.

Osprey Radial
Sekken har et nettingpanel i ryggen, brede skulderreimer og bryst og hoftesele

 

osprey radial
Sekken på. Legg merke til hoftebeltet som strammes fra siden. Dette gjør at de overflødige stroppene ikke dingler ned mot ramma når du sykler.

Ryggen på sekken er laget i mesh med avstand inn mot ryggen, noe som gir meget god lufting! Jeg sykler om lag 30-40 minutter hver vei til jobben, og opplever at sekken er behagelig på selv med opp mot 10 kg pakning. Luftingen i ryggen er også veldig merkbar når man tråkker på litt!

Osprey radial
En grå morgen blir faktisk hakket hvassere med en knall rød sekk.

At sekken har så mange lommer er også en sak som gjør at Radial er enkel å bruke. Dersom jeg trenger rask tilgang til noe tar det ikke lang tid å fiske det fram! På den negative siden vil jeg trekke frem at sekken har mange glidelåser og sømmer som kan angipes av salt ved mindre du bruker regntrekket konstant. Bruker du sekken i slaps og snøvær hver dag gjennom vinteren vil kanskje Silva sin noe mer «pansrede» pendlersekk være en smart løsning. Til deg som hovedsaklig sykler fra vår til høst er imidlertid Radial et supert valg.

Oppsummering Osprey Radial

+ Enormt med lommer for organisering
+ Smarte bruksdataljer
+ Godt bæresystem

v– Må ha regntrekk for å brukes i regnvær
– Kan bli litt spe for bruk gjennom vinterens saltede veier

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt