Duffelbag er intet nytt fenomen, og det finnes et hav av varianter! Vi har tatt en titt på en relativt ny modell fra Osprey og testet den over en periode på fem måneder. Her er våre tanker om Osprey Transporter 95.

En romslig duffelbag

Transporter 95 er som du sikkert har gjettet: Et volum på 95 liter. Bagen er med andre ord perfekt til alt fra helgeturer på hytta til treningsleire på en ukes tid. Som mange andre duffelbager har Transporter et stort hovedrom der du har god plass til klær, og det meste av utstyr.

Osprey transporter duffelbag
Osprey Transporter passer til de fleste eventyr.

I tillegg har bagen fra Osprey fått lagt inn en ytterlomme og en innelomme til mindre gjenstander som ladere, gopro osv.  De små ekstralommene er noe vi ble veldig glade for, særlig på lengre turer der det fort blir rotete etter noen dager.

Osprey transporter duffelbag
Det store hovedrommet, kombinert med de mindre lommene gjør det lett å få system i pakkingen.

Smarte løsninger

Den første turen jeg brukte bagen på var på en treningsleir i Spania. Her var bagen pakket til randen, og ved bagdrop fikk jeg oppleve transporterens virkelige fortrinn. Bagen har et meget godt bæresystem med brede skulderseler med rgulering både oppe og nede, men løse seler er få flyselskap er glade for! Normalt sett har jeg måtte tape sammen alle løse remmer på vanlige duffelbager, men Osprey har laget et eget rom i toppen av bagen der du kan gjemme selene helt! Med andre ord er det ingenting som kan henge seg opp!

Osprey transporter duffelbag
Selene ligger skjult i lokket.
Osprey transporter duffelbag
Osprey Transporter er en fin reisekamerat, også på fly.

Ved siden av det behagelige bæresystemet har Transporter også flere solide håndtak som gjør bagen enkel å flytte og tjore fast ved behov. Det skal dog bemerkes at dette fortsatt er en bag, og ikke en sekk. Skal du gå lengre distanser med bagen på ryggen, vil vi anbefale en ren sekk med likt volum.

Leter du etter en sykkelsekk til pendling?

Osprey transporter duffelbag
Solide håndtak på alle fire sider av duffelbagen gjør det enkelt å både løfte og feste.
Osprey transporter duffelbag
Parkert langt unna flyplassen? Med det gode bæresystemet bærer du deg ikke i hjel!

Oppsummering

Osprey Transporter 95 er en bag som passer deg som er på lengre turer og trenger en solid og volumiøs bag. Transporter gir et meget godt kvalitetsinntrykk, og etter lengre tids bruk til turer med bil og fly der den har vært pakket svært hardt er det lite tegn på slitasje. Vi likte spesielt detaljen med selene som kunne skjules helt!

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt