«Sykle til jobb sa dem. Spar miljøet sa dem» Joda, banner jeg for meg selv i garderoben på jobb. Jeg har for ente gang syklet til arbeidet med den gamle ryggsekken min i regnværet, og nok en gang er innholdet flekkete av vann som har trengt inn. Plastposene jeg pakket klærne i har nok en gang måtte gi tapt for fukten, og jeg starter arbeidsdagen med å se ut som jeg har tatt med hele habitten inn i dusjen. 

Kjenner du deg igjen? Vi er ikke få som har optimalisert sykkel og bekledning for å være rustet til pendlertrening året rundt, men som har måtte ta til takke med diverse løsninger av sekker til oppbavaring av klær, niste og ulike former for data-apparat. For nøyaktig to uker siden kom imidlertid en mulig løsning ramlende ned på kontoret. Vi tar en titt på Access 25 WP sekk fra Silva.

Silva Access 25 pakket sammen.

En vanntettpose med seler?

Vet første øyekast ser sekken ut som en vanntett pakkpose med seler. Jeg har jo hatt en del av disse til turbruk, og må innrømme at jeg er skeptisk når jeg tar den ut av posen. Kan dette virkelig være komfortabelt å ha på ryggen, tenker jeg for meg selv. Det skal imidlertid fort vise seg at «vanntettposen» har flere detaljer enn jeg først er klar over. Sekken har et godt bæresystem med brede seler og solide stopper på bryst og ved hoften. Inntil ryggen er det et polstret panel som beskytter ryggen dersom du pakker harde gjenstander i sekken. Det er også godt med reflekser i front og bak, og til og med en ordning for å feste lys! Sekken lukkes ved å rulle ned toppen og låse den med to klips på siden.

Åpen sekk, klar for å bli fylt opp! Legg merke til den reflektive logoen og festet (også reflektiv) til sykkellykt nederst på sekken.
Sekken låses enkelt ved å rulle ned toppen og feste endene med klipsene på siden.

Jeg begynner nå å bli riktig så engasjert der jeg sitter på kontoret og fikler med sekken. Skepsisen er lagt på hyllen inntil videre, og jeg begynner å glede meg til å dra hjem. Ikke nødvendigvis for at jeg vil slutte på jobb, men fordi jeg er så spent på hvordan sekken er på ryggen. Det skulle bare ha regnet.

Bæresystemet på Silva Access er solid, og gir god komfort.

Hvor er buksa mi, hvor er macen min?

Sekken er relativt enkel å pakke, og består i hovedsak av et stort rom på 25 liter. Her får du plass til sko, skjorte, bukse og hva ellers du kreves å måtte ha på deg på arbeidsplassen. Det er også et eget rom for oppbevaring av laptop, og en liten lomme til nøkler, telefon osv. På utsiden er det en liten lomme med glidelås som rommer småsaker. Den passer forøvrig perfekt til en landeveisslange, dekkspak og en co2-patron;-)

Oppbevaringslomme i bakkant.

Resten av uken brukes sekken til jobbsykling, men regnet uteblir. Jeg har fortsatt til gode å teste om den faktisk holder tett, men plutselig åpner det seg en gylden sjanse. Jeg skal over til Eidfjord for å være support under Norseman, og skal sykle fra Geilo til Eidfjord dagen før. Værmeldingen varsler dritvær, og jeg kjenner at jeg gleder meg ustyrtelig til å få testet om sekken holder tett! Vel fremme på Geilo pakkes sekken til randen, og lukkes. Jeg har vært litt ivrig med hva jeg har tatt med, og sekken veier rundt 12 kg når jeg triller ut med retning Hardangervidda. Ved Haugastøl begynner regnet, og med skrekkblandet fryd tenker jeg på macen og speilreflekskameraet som ligger i Silva-sekken.

Sekkens indre. Egen lomme til mac gjør det oversiktlig og enkelt å pakke.

Tre timer senere triller jeg inn til Eidfjord, klissbløt og sliten. Sekken glinser med vann og sand, og det er med skjelvende fingre jeg åpner for å finne innholdet tørt og fint. Jeg har i liten grad tenkt på sekken underveis på turen, og selv med litt i overkant høy vekt har jeg ikke vært plaget i skuldrene. Jeg er overbevist!

Våte og kalde karer på Dyranut. Midterste-mann er fortsatt spent på om macen i sekken er tørr.

Så hvem passer den til?

Silva Access er en relativt enkel sekk, men har klart å dekke et veldig spesifikt behov: nemlig pendlersyklisten som sykler uansett vær. Sekken er solid, er enkel å pakke, og er komfortabel i bruk. Dersom du sykler året rundt og er lei av glidelåser som korroderer, vått skiftetøy og dårlige bæresystem er Silva Access midt i blinken! Dersom du ikke har behov for 25 liter finnes den også i en mindre utgave på 18 liter.

Sekken finner du her.

 

 

 

Forfatter

2 kommentarer

Skriv en kommentar