Ut av esken

Oppbevaringseske med alt innhold.

Silva Trail Speed 2XT hodelykt leveres i et solid etui som gjør det enkelt å transportere og lagre lykten. Selve kvalitetsinntrykket på lykten og tilbehøret virker umiddelbart meget godt. Lykthuset har en jevn og seig bevegelse når du stiller vinkelen, kablene er passe tykke og koblingspunkter er tighte og fine. Silva har rett og slett laget en lykt som ser bra ut, men også gir følelsen av å ha kvalitet i alle ledd.

Lykten leveres med:

 • Sykkelfeste
 • Hjelmfeste
 • Hodebånd
 • Forlengerkabel
 • Batteri (3,3 Ah)
 • Lader
 • Oppbevaringsetui

I bruk

Silva Trail Speed er utrulig lett å ha på seg sammenlignet med mange andre lykter med samme lysstyrke. På maks styrke har lykten imponerende 660 lumen, noe som etter min opplevelse gir mer enn godt nok lys til løping, langrenn og stisykling. Trail Speed 2XT har Silva sitt eget Intelligent light-system som ikke bare gir en lyskjegle rett frem, men også en bred spredning. Dette løses ved at de to ulike diodene lyser på ulik måte (bred og rett). Selvfølgelig hadde det vært behagelig med mer lys på de aller raskeste sykkelturene, men størrelsen tatt i betraktning er dette mer enn bra nok. Til løping og langrennsturer i flatt terreng opplever jeg at sparefunksjonen holder lenge. Å flytte lykten fra hodebåndet til sykkel er gjort på sekunder takket være det enkle festesystemet.

 

Full styrke vs. sparefunksjon

 

Som du kanskje har lagt merke til er det ingen stropp som går over hodet på hodebåndet. Da jeg først fikk lykten var jeg skeptisk til om dette kom til å holde, men den lave vekten på lykthuset og batteriet gjør at det sitter godt, selv på raske løpeturer der batteriet er festet i hodebåndet. Dersom du bruker forlengerkabelen og legger batteriet i jakkelommen merker du knapt at du har lykten på hodet. På hodebåndet er det også klips for å holde kabelen på plass slik at den aldri er i veien under bruk.

Lykthuset festet på hodebåndet.

I likhet med mange andre av Silva sine hodelykter har Trail Speed 2XT en IPX6-sertifisering. Dette vil si at den er støvtett og tåler kraftig vannsprut. Helt vanntett er den ikke, men ved mindre du har planer om å lyse opp for fisken under vann er dette mer enn nok for virkelig tøff bruk. Jeg har hatt forgjengeren til lykten i mange år før jeg fikk 2XT-utgaven og har aldri hatt noe problem med fuktighet, uansett vær.

Batteri og levetid

Batteriet på lykten er også en bidragsyter til å holde vekten nede. Det lille oppladbare 3,3Ah batteriet lades opp på ca. 4 timer. Batteriet har en stoffbeskyttelse med borrelås som gjør det enkelt å feste det rundt hodebåndet eller på sykkelen. Batteriet lades via micro-usb (samme type som Android-telefoner bruker) og gjør at du kan lade lykten fra PC/Mac, i mobilladeren, i bilen eller på hytta. På maks styrke holder batteriet i rundt omkring 3 timer og i opp mot 10 timer ved sparefunksjon. På de kaldeste dagene gjennom vinteren har jeg hatt batteriet på innerlommen for å holde levetiden så lang som mulig.

Kalde fakta

 • Vekt lykthus: 62 gram
 • Vekt batteri: 100 gram
 • 2 LED-dioder
 • Lys -lengde på maks stykre: 90 meter
 • Sprutsikker (IPX6)

Konklusjon

Silva Trail Speed 2XT er usedvanlig lett multisportlykt som er enkel å få med seg ut på tur. Den beskjedne størrelsen og vekten kombinert med imponerende 660 lumen gjør at du aldri vegrer deg for å ta med deg lykten ut. Muligheten for å feste batteriet på hodebåndet gjør også at det blir mindre «kabler og kluss» hvis du bare skal ut på en rask løpetur. Lykten passer utmerket til løping, langrenn, stisykling og ikke minst til tur!

+ Lett
+ Godt lys
+ Enkel å flytte mellom sykkel, hodebånd og hjelm.

– Noe svakt lys til de raskeste sykkelturene

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar