Testet og erfart av: Stian Tveit Igland

Stian er 22 år gammel og konkurrerer hovedsakelig i ski og løping. I noen tilfeller har han også potensialet til å rote seg bort i noen andre konkurranser også, og da er det alt fra ballidretter til friidrett og svømming. Ellers tar Stian en master i Idrettspedagogikk på Norges Idrettshøgskole og er hovedtrener for 2005 i LYN Ski.

 

Skifølelse

Jeg har nå brukt Skigo Alumiunium til både langturer og intervaller i overkant av en måned. Til tross for at det står at skiene er for nybegynnere, på grunn av den 5-6 cm lenger ski enn normalt, synes jeg de fungerte utmerket som treningsski for en som har tilbakelagt en del rulleskisesonger. Jeg følte at lengdeforskjellen gjorde skiene noe mer stabile når jeg gikk dobbelttak med fraspark. Det ble færre støttetak med stavene, og skia styrte bedre i lengderetningen.

Skigo Aluminium sett fra siden.
Skigo Aluminium sett fra siden.

I diagonalgang

Jeg synes også diagonalgangen ble bedre. Jeg følte jeg hadde litt bedre balanse på hver ski og at det også her var lettere å føre de i lengderetningen. Det er dog viktig og bemerke at det fortsatt er forskjell fra når man går i skisporet på vinteren – men det har vært de beste rulleskiene jeg har gått dobbelttak med fraspark med!

Skien er er relativt lange, noe som gir god retningsstabilitet.

Sving og kontroll

Med en gang det blir lagt på noen cm på skiene skal de bli litt vanskeligere å styre og svinge med. Dette opplevde jeg i svært liten grad, og manuvrering og bremsing virket å være tilsynelatende likt som med andre rulleski jeg har testet. Så verken svinger eller bremsing ble nevneverdig mer utfordrende med disse skiene. Når det kommer til fortauskanter og hull/hakk i veien (feks. Trikkeskinner, korte høye fartsdumper), måtte jeg ta litt ekstra hensyn på grunn av lengdeforskjellen. Det hendte skiene kom nedi fartsdumper og fortauskanter og de var generelt litt mer utfordrende å bruke i «ullent terreng». Jeg brukte litt tid på å vende meg til det, men jeg vil ikke se på det som et stort minus.

I dritvær…

Etter et par turer i pøsende regnvær erfarte jeg også at skjermene stort sett tar godt unna for vann- og gjørmesprut. I alle fall så mye som man kan forvente. Litt møkkete på leggen vil man vel bli uansett? Skiene er for øvrig lette og stive, og jeg følte at jeg generelt hadde og balanse og kunne legge vekten over på den ene siden i svinger. Gummien i hjulene gjør også at det føltes relativt mykt ut å gå. Litt humper og ujevn asfalt var ikke noe problem. Det er klart at man vil kjenne det hvis asfalten er veldig dårlig, men det vil man gjøre uansett. Alt i alt vil jeg oppsummere med at jeg er veldig fornøyd med skiene, og ser frem til utallige rulleskiøkter ut over høsten!

 

 

Forfatter

Skriv en kommentar