Da Wahoo lanserte Kickr for det norske markedet for snart halvannet år siden endret det måten man brukte sykkelrullen på. Fra å være dørgende kjedelig ble plutselig sykkelrulla spennende igjen, og mulig å bruke på mange forskjellige måter! Å styre rulla med en iPhone var en stor kontrast til mekaniske spaker eller tungt oppsatte elektroniske ruller. Kickr sitt største fortrinn ved siden av å være vanvittig avansert, var også at den var svært enkel å montere. I bunn og grunn handlet det om å sette i kontakten, ta av bakhjulet på sykkelen og sette sykkelen på kickrén. Selve paringen og kalibreringen mot telefoinen var gjort på ca 2 min.

Wahoo lanserer nå en lillebror til kickr med lavere prispunkt og litt enklere konstruksjon. Wahoo snap har som mål å treffe deg som vil ha en avansert rulle, men som ikke øsnker å gå helt opp til toppmodellen. Vi har testet Wahoo Snap og deler våre tanker med deg!

IMG_1088
Original Kickr til venstre, Kickr Snap til høyre

Ut av esken
Wahoo har på sine fleste produkter en enkel og intuitiv innpakking. Du får det du trenger og lite annet, og det er i og for seg greit! I esken finner du selve rullen, strømkabel, hurtigkobling og en liten instruksjonsbok. Rullen er ferdig montert, og det eneste du trenger å gjøre er å felle ut beina, bytte hurtigkobling på sykkelen og plugge i strømkabelen. Videre instalerer du appen «wahoo utility» der du kobler til rullen og kjører en «spindown». Dette kalibrerer rullen. Når dette er gjort kan du laste ned hvilken som helst kompatibel aplikasjon og koble den til rullen. Selv hadde jeg på meg sykkeltøyet da jeg åpnet esken, og jeg var i gang på under 10 min. Ellers er designet som de fleste andre produkter fra Wahoo enkelt og stilig. Rulla er litt som en gammel Nokiatelefon, tung og solid. Wahoo Kickr Snap står støtt…

IMG_1094
Solid låsearm
IMG_1093
Justeringsskrue med lås for breddejustering
IMG_1096
Justeringsskrue for å heve/senke bremsevalsen. Rullen svelger alt fra 24″ til 29″

Bruk
Det er i dag mange apper som snakker med Kickr, men jeg kommer nesten alltid tilbake til Wahoo sin egen fitness-app. Denne appen er egentlig ganske kjedelig sammenlignet med video og segmentapper, men gir meg stålkontroll på hva jeg gjør. I denne appen har du blant annet mulighet gjennom «ERG-mode» å styre watten slik at rullen hele tiden justerer motstanden til den watten jeg har satt. Dette er fantastisk nyttig når man skal kjøre terskelintervaller over lengre tid. Under testen av rullen kjørte jeg en økt med oppvarming med gradvis økning i 15 minutter, deretter 10 min på 370 watt i ERG-mode og 5 min utkjøring. Jeg kjørte også med en Stages wattmåler koblet mot en sykkelcomputer paralellt. Watten var svært nære hverandre hele veien, men jeg så at dersom jeg underveis økte eller slakket på frekvensen brukte rullen et par seknunder mer enn jeg er vant til på Kickr før watten stabiliserte seg. Det er imidlertid ikke lange tiden vi snakker om. Rullen har moderat lydnivå, og dersom du kombinerer den med en underlagsmatte vil du oppleve en del støyreduksjon. Dekket (et vanlig conti gp4000) satt som støpt hele veien, og selv om jeg virkelig forsøkte, klarte jeg ikke å få dekket til å glippe.

IMG_1100
Rullen ferdig montert

Kickr gir moderat støy

Konklusjon
Wahoo Kickr Snap er en solid arbeidshest med de aller fleste av funksjonene og kvalitetene til den originale Kickr. Svinghjulet er noe mindre, men i det store og hele oppleves den som en jevn og god rulle der sykkelfølelsen tas godt vare på. Den originale utgaven har nok hakket jevnere følelse, men Snap er helt der oppe blandt ruller jeg har kjørt på. Lydnivået er godt innenfor det som er komfortabelt, og på min testrulle var slitasjen på dekket minimal.

Dersom du ønsker en rulle som er pinlig nøyaktig (+/- 2%), og som gir deg en tilnærmet perfekt sykkelfølelse ville jeg gått for Storebror Kickr.

Dersom du vil ha en wattrulle med alle funskjoner og bittelitt mindre nøyaktighet (+/- 5%) er Kickr Snap et meget godt valg. Prisen vil også bli en del lavere en originalen.

Uansett hvem av Kickr-modellene du måtte velge så får du en svært avansert rulle som vil gjøre vintertreningen til en fest!

  • Kristian
mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Skriv en kommentar