I flere år har Zen Products levert masassjeruller til idrettsutøvere og andre som har hatt behov for massasje. Produktet har blitt fornyet en gang, men høsten 2018 har det lille norske firmaet tatt sats og lansert to nyheter: Z-roller Lite og Pro. Supersport.no har fått være med å teste produktene i utviklingen! Her er våre tanker om de nye massasjemaskinene.

Men hva er en Z-roller?

Godt spørsmål, og det er sikkert greit å få på det rene før vi dundrer videre! En Z-roller er kort forklart en massasjemaskin utviklet av det norske firmaet Zen Products. Maskinen består av massasjestaver som roterer rundt sin egen akse og kan brukes til å massere nær sagt alle muskelgrupper i kroppen.

z-roller-pro z-roller-lite
Z-roller Pro kombinert med madrassen gir muligheter for massasje av nær sagt hele kroppen!

Se vårt intervju med skaperen av Z-roller her.

Z-roller Lite

Z-roller har i snart tre år vært uendret i størrelse og vekt, og med en vekt på rundt 15 kg har rullen blitt opplevd som relativt tung. Selv om man kan bruke rullen med både 12 og 230V er det fortsatt relativt plasskrevende å få med seg den originale Z-rolleren dersom plassen er knapp. Dette har Zen Products fått mye tilbakemeldinger på de siste årene, og er grunnen for deres nyeste produkt, Z-roller Lite.

z-roller-pro z-roller-lite
Z-roller Lite! Massasje har aldri vært mer tilgjengelig!

Denne rullen er vesentlig lettere enn originalen, og veier inn på beskjedene 6 kg. Den fysiske størrelsen er også mye mindre, og målene gjør at vi faktisk fikk plass til rullen i duffelbagen da vi testet den på tur! I tillegg til minsket vekt og størrelse har også de siste utgavene av Z-roller fått innebygget batteri! Det betyr at du nå kan bruke Z-roller Lite med 12V, 230V og opp til 2 timer på det oppladbare batteriet! Dette gir stor frihet på hvor du kan få massasje! Vi testet den i baksetet på bilen med hell, og koste oss etter trening på fjellet med en kopp kaffe og legg-massasje på terassen på hytta!

z-roller-pro z-roller-lite
Z-roller Lite er perfekt til massasje av legger! Den fungerer også utmerket til ett og ett lår.
z-roller-pro z-roller-lite
På vei til fjellet. Den lille rullen passer inn stort sett over alt!

At Z-roller Lite er såpass mye mindre har selvsagt noen begrensninger sammenlignet med storebroren, Pro og den originale rullen. Massasjestavene er kortere, og gir mindre plass når du skal massere en muskelgruppe. Vekten du kan legge på rullen er også litt mindre, men de godkjente 30kg holder lenge til begge legger samtidig, eller ett og ett lår. De aller fleste mosjonister vil nok oppleve at dette er mer enn nok for å få bedret restitusjonen betraktelig.

z-roller-pro z-roller-lite
Med det oppladbare batteriet kan du bruke Z-roller uten tilgang på strøm!

Z-roller Pro

Den originale Z-rolleren har satt en ny standard på hjemmemassasje, og dersom du skal ha mulighet til å ta de aller fleste musklene i kroppen på jevnlig basis er Pro-modellen som gir best resultat. Pro er er videreutvikling av Z-roller V2, og har tilnærmet samme mål. Den er også godkjent for samme belastning (ca. 80 kg), men har blitt mye lettere enn forgjengeren.  Med en vekt på 10 kg, og ikke minst det samme innebeggede batteriet som lillebror, Lite, har Pro fått en real obverhaling fra forrige generasjon.

z-roller-pro z-roller-lite
Z-roller Pro – Arbeidshesten!

Nytt i maskinen er også betjeningspanelet som nå kun har en knapp for å slå maskinen av/på samt å justere hastigheten. Massasjestavene på Pro er også veldig varierte, og har små kuler på siden til å massere under føttene, større innover til legger/lår/rygg, og asymetriske i midten for nakke. Pro-modellen kan også kombineres med madrassen fra Zen Products for å lettere komme til enkelte muskelgrupper. Kort fortalt er Pro-modellen arbeidshesten som er laget for utøvere som trenger MYE massasje på jevnlig basis!

z-roller-pro z-roller-lite
Med innebygget batteri kan også den store Pro-rullen brukes overalt!

Hvem skal du velge?

Når som det mulig å velge størrelse, og ikke minst pris, er det greit å ta en fot i bakken før man eventuelt går til anskaffelse av en ny massasjerulle. Vi ville stilt oss følgende spørsmål:

  1. Hvilke muskelgrupper ønsker jeg å massere, og hvor ofte?
  2. Hvor mye kommer jeg til å reise med maskinen?

Dersom du stort sett vil bruke maskinen til å massere legger og lår, kategoriserer deg som mosjonist, og ønsker å spare plass, ville vi gått for Lite. Her får du mer enn nok kraft til å massere leggene og lår godt, og det til en hyggelig pris.

Dersom du trenger mer hjelp til massasjen, og ønsker en maskin som kan ta nær sagt alle deler av kroppen, kan Lite bli litt for liten. Pro gir større muligheter når det kommer til å legge på stor belastning, og kan også kombineres med madrassen.

mm
Forfatter

Kristian Horne er 28 år gammel, utdannet ved Norges idrettshøgskole. Hans idrettslige bakgrunn er fra triathlon, og meritter er blant annet fire ganger topp ti i Norseman og bronse i NM triathlon langdistanse. Kristian er bidragsyter og uansvarlig redaktør for Supersport.no Blogg, og jobber til daglig som sortimentsansvarlig for triatlon i nettbutikken Supersport.no.

Kommentarfeltet er stengt