Massasjemaskinen Z-roller fra det norske firmaet Zen Products har nå vært på markedet i et par år, og mange har fått øynene opp for den geniale maskinen som muliggjør daglig massasje uten å forlate hjemmet. Etter mange tilbakemeldinger fra mosjonister, landslagsutøvere, og mannen i gata er nå z-rolleren lansert i utgave nummer to! Vi tok en prat med mannen bak Zen Products om den nye z-rolleren og fikk samtidig med oss historien bak, og noen gode råd om maskinen.

Stive legger og en vaskemaskin 

Som de fleste andre utøvere opplevde Jan Gisle Berger å få stive legger i perioder han trente mye. Kramper og vondter hører dessverre med det å trene mye, og for noen år siden bestemte mannen fra Jessheim seg for å gjøre noe med plagene. Han gikk til innkjøp av foamroller og massasjevalse og masserte leggene på stuegulvet hjemme. Som de fleste andre opplevde han imidlertid at det å massere med en foamroller er en liten styrkeøkt i seg selv, og å be om daglig massasje på leggene fra familie var urealistisk.

Den originale prototypen på z-roller
Den aller første utgaven av Z-roller la grunnlaget for dagens utgave!

Løsningen? Jan Gisle gikk i gang med å lage en maskin som kunne gjøre jobben for ham. Vaskemaskinen ble demontert, maskinen tatt ut, massasjestaver ble dreid til, og alt sammen ble montert ihop på snedig vis. Den aller første prototypen av rullen ar imidlertid ikke giret ned fra full sentrifuge, og valsene roterte ikke rundt sin egen akse, så den første prøveturen sendte den driftige oppfinneren på legevakten med brannsår og et utall fliser i leggen. Noen justeringer senere var imidlertid den første prototypen av Z-roller et faktum, og veien til produksjon var rask.

Hva har skjedd siden modell nummer 1?

For ordens skyld: Modellen i treverk er altså ikke modell 1;-) Modell 1 er for de fleste tilsynelatende lik versjon 2, men det har på bakgrunn av erfaring og tilbakemeldinger gjennom et par år blitt gjort noen justeringer. Så hva har skjedd med rullen? Oppgraderingen ligger hovedsaklig i massasjevalsene, lagrene og ladekabelen.

Massasjestavene er oppgradert på to områder. De er for det første utviklet i utformingen slik at du vil kunne massere ryggen på en mer skånsom måte enn på versjon 1. De midterste massasjekulene er nå plassert på en måte at de i liten eller ingen grad kommer i kontakt med ryggtakkene når du masserer nakke og rygg. For svømmere, triatleter, skiløpere og alle som er «litt stive i nakken» er dette godt nytt! For det andre er valsene montert på en litt «tightere» måte som gir mindre støy og en enda mer solid konstruksjon.

Zen products z-roller V2 sett fra siden
Den nye utgaven er tilsynelatende lik, men skjuler noen gode forbedringer!

Et annet punkt som er oppgradert er lagrene i rullen. Hver massasjestav har sitt eget lager i og med at det roterer rundt sin egen akse. Tidligere ble det benyttet normale maskinlagre her, men nå er det benyttet keramiske lagre. Dette gir mindre motstand og senket støy. Og la oss være ærlige: Alle som har vært borti sykkel og triatlon har en liten svakhet for keramiske lagre;-)

Ladepunkt og kontrollpanel for Z-roller V2
Den nye ladekabelen på Z-roller V2 er vinklet for å gjøre den mer beskyttet for spark.

Det tredje som er blitt oppgradert er ladekabelen. På versjon 1 stakk ladekabelen rett ut fra rullen, mens på V2 er den vinklet. Grunnen er enkel: Sjansen for å være uheldig og sparke borti kabelen er mye lavere med det vinklede støpselet. Kanskje ikke det viktigste i verden, men fortsatt kjekt!

Hvorfor eie en Zen Products Z-roller V2?

Alt i alt gjør altså disse oppgraderingene at Z-rolleren har tatt enda et steg fremover! Rullen er ellers lik den gamle utgaven, og den leveres fortsatt med 12 volts lader for bruk på hytta og i bilen, og den er akkurat like enkel å transportere med bærehåndtak. Men du er kanskje fortsatt litt usikker på hvorfor du skal gå til anskaffelse av en Z-roller? La oss se på noen grunner til at store idrettsprofiler som Sjur Røthe, Morten Eide Pedersen og verdensmester Karsten Warholm velger å bruke Z-roller i sin treningshverdag:

  1. Du får tilgang til idrettsmassasje når du øsnker det, tilnærmet hvor som helst.
  2. Du får samme effekt som en foamroller, men kan massere helt uanstrengt siden maskinen ruller for deg.
  3. Du kan bidra til å bedre restitusjonen og forebygge skader.
  4. Du kan massere alle store muskelgrupper hvis du kombinerer den med massasje-madrassen.
  5. Leveres med både 220 og 12 volts uttak.
  6. Kan stilles i 5 hastigheter for å tilpasses ønsket belastning på massasjen.

Flere tips om Z-roller finner du her.

 

Forfatter

Skriv en kommentar