Første møte med Salomon Løpetøy

For ei som aldri har brukt Salomon før, var det med stor nysgjerrighet jeg fikk tilsendt en pakke med diverse vinterløpsbekledning og sko som skulle testes. Første turen ble tatt allerede samme dag som pakket ankom døren, og jeg forsto fort hvorfor Salomon blir brukt av så mange, for både sko og tøy satt som et skudd, og var meget behagelig å løpe med. Det er også et stort pluss at tøyet ser smashing ut.

Lightning WP jakke

Stort sett har løpeturene denne høsten blitt gjennomført i grått, vått og kaldt vær, så jeg har fått testet tøyet skikkelig. Et plagg som har utmerket seg veldig er jakken Lightning Wp, som har holdt meg tørr og varm gjennom alle løpeturene. Den har en veldig fin passform, ikke for løs eller for trang, puster godt, slik at den ikke føles klam å ha på, og med en vekt på kun 240g, har gjort denne jakken til en av mine nye favoritter i treningsgarderoben.

En annen utfordring jeg som hundekjører har, er hunder som gjerne hopper og spretter litt, noe som gjør at jakkene jeg har på meg ofte blir utsatt for litt skarpe hundeklør, men til tross for utallige opprivningsforsøk av hundene mine, har den enda ikke fått en eneste ripe.

Tights for vinterbruk

Tightsen Agile Warm er etter min mening en utrolig god tights. Den har klart å holde både rumpe og lår varme, og selv i ruskevær har den holdt mål synes jeg. Så selv om tightsen har blitt våt, har den holdt meg varm. Den sitter kjempe godt på, og er veldig myk i stoffet, noe som føles veldig behagelig mot huden, men samtidig er den såpass stram at den ikke glir ned.

Pass på hender og hode!

Jeg bruker veldig sjeldent lue, og er en stor fan av pannebånd. Jeg har prøvd mye, og liker gjerne at de ikke er for tykke og at de sitter litt stramt slik at de ikke glir opp når jeg er i bevegelse. Jeg synes pannebåndet Rs Pro har disse kvalitetene, og det har holdt meg tørr og varm på høstens turer uansett vær.

Jeg har også brukt hansken Agile Warm glove U, som er en løpehanske beregnet til skikkelig vintervær. Jeg som kanskje har i overkant kalde hender, synes disse kan bli i vel tynneste laget for løping på vinteren, men har du litt varmere hender enn meg, så anbefaler jeg den. Den sitter utrolig godt på, og føles ikke klumpete. Jeg har uten problemer kunnet trykke på knapper på pulsklokken min, og mobilen min, dette takket være at den er kompatibel med touch skjerm. Noe som er meget praktisk på kalde vinterdager, når man helst vil holde hanskene på.

Det skal også nevnes at fargen på pannebåndet og hansken ikke er noe å klage over når store deler av treningsgarderoben til undertegnede består av rosa. Et stort pluss!

Få grep i terrenget

Sist men ikke minst må skoene Speedcross 4 nevnes. Jeg har i mange år vært storforbruker av Inov8, så det var med stor skepsis jeg tok i bruk disse skoene, men den skepsisen forsvant veldig fort. Skoene satt som et skudd fra første stund. Jeg har relativt smale føtter, og synes mange sko kan være litt for brede slik at foten glir litt frem og tilbake når jeg løper, men her var det stikk motsatt. Foten satt som støpt.

Jeg har testen den på litt forskjellige type stier, alt fra sleipe og spisse røtter og stein, barka skiløyper og våte myrer, både i marka og på fjellet. Jeg synes den står til ståkarakter i alle disse terrengene. Den tåler tøft terreng utrolig godt, og skarpe kanter merkes nesten ikke.  Den føles veldig lett på foten, og jeg har brukt den uten problemer både til langturer og intervaller, både i vått vær og i snøvær. En sko jeg anbefaler på det sterkeste.

mm
Forfatter

Sindre Holm er 25 år og jobber med online markedsføring i Supersport.no. Han bestemte seg i 2016 for å bli en mer aktiv og rask person. Han gikk dermed til anskaffelse av Oakleybriller, drikkebelte fra Swix og tettsittende bekledning i lycra.

Kommentarfeltet er stengt