Mari i Team Supersport.no representerte denne helgen laget i EM ironman 70.3 i Danmark. Her er hennes race-repport fra løpet som skulle vise seg å bli en varm kraftanstrengelse.

På søndag var endelig dagen kommet. Jeg (Mari Bergendahl) skulle endelig få starte på triatlonsesongen 2017. I år har jeg bevisst startet sesongen sent, og de siste ukene har jeg vært ekstremt utålmodig og gira på å komme i gang for alvor. Sesongens første konkurranse var Ironman 70.3 European Championships i Helsingør. For en gangs skyld gledet jeg meg mer til start enn jeg gruet meg. Digg følelse. Dagene før konkurransen gikk for det meste med til spising, soving og litt trening for holde kroppen i gang. Løpebeina har ikke vært helt topp etter masse sykling i vår, men sykling er gøy, så da får de bare være sånn. Å ha det gøy er viktigst. Gøy var det derimot ikke da vekkerklokken ringte 05:30 søndag morgen. Heldigvis steg humøret i takt med sola, og det så ut til å bli sommerens hittil fineste dag. Jeg var SÅ klar!

Innskriving før start.

Svøm

Svømmeformen har heller ikke vært helt der jeg ønsket den skulle være ved sesongstart. Med lyseblå badehette sto jeg på start med de best seedede triatletene (antatt svømmetid på under 35min), og følte meg derfor en anelse offensiv. Det hadde jeg visst ingen grunn til. I det det endelig ble min tur til å stupe utti startet forbisvømmingen. Her var det mange som hadde skaffet seg aaalt for god seeding! Typisk! Jeg følte jeg svømte forbi alle, og fant aldri noen bein jeg kunne drafte på. Her måtte jeg gjøre jobben sjæl. Da jeg kom meg ut av vannet fikk jeg meg en liten overraskelse: 29:13!!!!! GØY! Og jeg som hadde som mål (/drøm) å komme meg under 33min. Her var det ikke folk som hadde svømt sakte, men det var jeg som hadde svømt fort!

Sykkel

Veien fra T1 til syklene var laang. Så lang at vi ble anbefalt å ikke ta på sykkelskoene før vi kom fram til syklene. Greit nok. Jeg fulgte planen min og brukte 5:37min i T1. Helt ok. SÅ var det sykling – min beste gren. Her var planen å holde en gjennomsnittsfart på 33km/t. De første 43km gikk på 35,2km/t og jeg følte meg akkurat passe sliten. Herlig!! Gleden varte derimot ikke lenge – punktering! Er det mulig? Jeg er kanskje i mitt livs sykkelform, men skifte-slange-formen stod det ikke så bra til med. Her gikk det bort nesten 12 dyrebare minutter med knoting. Skjerpings. Nå var det bare å gi bånn gass, så fikk det briste eller bære. Sur og forbannet tråkket jeg på videre. Tok igjen tog med folk som draftet, og ble enda mer sur. Jeg kom inn til T2 og hadde brukt 2 timer og 39 minutter. Når jeg vet at jeg brukte mye tid på punktering, er jo dette helt strålende. Sett bort i fra de minuttene jeg stod stille hadde jeg faktisk en snittfart på rundt 36 km/t, så her har jeg all grunn til å være fornøyd. Må bare være litt skuffet først.

Løpingen skulle vise seg å bli en varm affære

Løp

Etter en rask T2 merket jeg fort at gæmpingen de siste 47km på sykkel hadde satt sine spor. Løpingen ble rett og slett en kamp i varmen fra start til mål. Til tross for blytunge bein klarte jeg å holde en relativt jevn fart, og klokket inn på 1:43. Hele 5 minutter over pers og ikke helt fornøyd. Her må det løpes mer, rett og slett.

Totaltiden ble 05:00:03, og følelsen av komme inn på oppløpet og se at tiden løper akkurat litt for fort var ganske surt. Note to self: ha 100% kontroll på totaltiden, slik at spurten kan startes litt før! Flott målfoto ble det nok også. Sureste dama i Danmark. Hehhhhe..

Deilig å være norsk i Danmark? Avslutningen på en halvdistanse er vond, men lite måler seg med følelsen av målgang!

Selv om jeg punktere meg fra en god plassering og en tid innenfor målsetningen, har jeg jo flere gode ting å ta med meg videre:

  • 29min på svømmingen er bra
  • 36km/t på 90km sykkel er råbra
  • 1:43 på halvmaraton er bedre enn lillebror

Nå skal jeg først være bittelitt skuffet, og så skal jeg være ekstremt fornøyd med hvordan jeg presterte. Jeg fikk de svarene jeg ville ha på svøm og sykkel: formen er der. Revansje får jeg heldigvis allerede på torsdag. Da er det NM i tempo, og jeg er mer gira enn noen gang på å få vist hva jeg er god for.

Takk for meg, Helsingør. I’ll be back!

Mari Bergendahl

Forfatter

Skriv en kommentar