Starten på 2017 har dessverre ikke vært den beste med tanke på skiføre i lavlandet. For mange av oss har det betydd at man har måtte ty til en forlengelse av løpesesongen, og med piggsko har man heldigvis kunne få mange flotte langturer i marka. Vi har med andre ord liten grunn til å klage, men det er nå en gang vinter, og søndag ble lengselen for stor. Men hvordan kan man bøte på lengselen etter å få snø under skiene uten å dra til fjells? Tidlig i januar 2017 er fasiten Brovoll i Romeriksåsen.

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk da jeg kjørte opp RV4 og tok av mot tunellen som ender ved Brovoll. Det var jo snø, men ikke mer enn et syltynt lag som skjulte holka under. På andre siden av tunellen var virkeligheten imidlertid vesentlig mer trivelig! Snølaget var tykkere, men ikke mer enn at man i utgangspunktet skulle tro at løypene var så som så. Merkelig nok var løypene av en kvalitet man forbinder med mye mer snø i terrenget. Her har Skiforeningen på nesten magisk vis klart å beholde skiføre selv etter lengre perioder med varmt vær, og man ser virkelig at det å lage gode løyper er et håndverk.

Finn brovoll!

På Brovoll finner du rundt omkring 25 km med supre langrennsløyper, og mange blide skiløpere. Fra Oslo tar det ca 50 min til en time å kjøre. Parkeringsmuligetene er meget gode, og har du med deg en hodelykt passer det kanskje med en tur etter jobb i dag?

 

Har du alt du trenger til skituren?

Vi har utvalget for alle langrennsløpere, uansett nivå! Mangler du utstyr, eller er klar for en oppgradering? Vi fører produkter fra store og små merker innen langrennskilangrennsjakker og bukser, smøring, briller, sekker og skisko!

 

Forfatter

Skriv en kommentar