Hvor langt unna Oslo trenger man å reise for å finne gode skiløyper i høyfjell, endeløse viddelandskap og de gode opplevelsene i fjellet? I kjent Gutta på tur-stil reiste to ansatte i Supersport.no til Norefjell for å jakte gode opplevelser. Vi skulle bo på hytte ved Gamleseter.

Hvorfor Norefjell?

Ett av de mest vesentlige argumentene for å reise til Norefjell er beliggenheten. Drøye to timers biltur (1,5 time hvis du har Tesla eller Audi a6) fra det sentrale Østland er det som skal til for å komme dit. Dette gjør det særdeles overkommelig for helgeturer, da man faktisk kan rekke en god økt på fredagskvelden etter at tacoen har passert adamseplet.

Etter kveldsøkten på fredag ble kartet over skiløypene brettet ut på bordet. Kristian har aldri vært i disse trakter før, så han lyttet ivrig da forskjellige rutealternativene for lørdagsturen ble fremlagt som perler på en snor. Valget falt på en rundtur fra Gamleseter-Høgevarde-Tempelseter og tilbake til Gamleseter. Vi anslo den til ca 20 km og fasiten i etterkant viste at vi bommet med 500 meter ifølge min trofaste Garmin 920 XT. Dette er en flott tur med ca 800 høydemeter og variert terreng.

Norefjell-langrenn
Med morgenkaffen i hånden tittet vi ut av vinduet til dette!

Et enormt løypenettverk for langrenn

Norefjell har 120 km løyper som ligger over 600moh. Av disse er 80 km i skogsterreng og 40 km i høyfjellet. Vi opplever at løypenettet er veldig variert og at det har mange gode og sentrale steder å starte fra. Løypene er ofte kjørt tett opp til hyttefelt, slik at ankomsten skal bli enklest mulig for hyttefolket.  Løypene blir kjørt opp hyppig og fremstår denne helgen som perfekte. På de aller fleste strekningene er det bredt og fint skøytespor i midten.

Norefjell-langrenn
Løypene er upåklagelige på Norefjell!

Naturlige turmål

Vi var ekstremt heldige med været på lørdagen. Knallsol, -5 grader og totalt fravær av vind passet oss veldig bra. De første 10 km går i jevn stigning opp gjennom tregrensa og videre til høyfjellet. Vi møtte på en gjeng med toppturustyr og en god svettedråpe i panna. De kunne fortelle at fra Høgevarde og ned til hytta deres på Gamleseter kunne by på en fin nedkjøring med ca 800 høydemeter.

Norefjell-langrenn
Veien fra hotellet mot Høgevarde er preget av en del høydemeter og ikke minst en fantastisk utsikt!

Vi kom etterhvert frem til Høgevarde turisthytte (1459moh) og fant oss godt til rette i kafeteriamenyen. Vi gikk for Solo og pølse i vaffel. Er ikke det et fenomen i Østfold?

Norefjell-langrenn
Solveggen på Høgevarde kan mer enn å befeste datoen. Her smaker pausekaffen utmerket!

Høgevarde er en turisthytte som blir drevet av Drammen og Omegn Turistforening. Her er det nylig bygget en helt ny turisthytte i tillegg til den opprinnelige. Den nye hytta sklir godt inn i omgivelsene og tilbyr veldig komfortable overnattingsmuligheter.

Gå på ski i mørket? Se våre tips om hodelykter her.

Norefjell-langrenn
Det nye bygget på Høgevarde i front, og den gamle med servering i bakgrunnen. Foto: Johan Fegri (DNT)

Mer info om Høgevarde finner du her.

DNT har flere hytter i denne fjellheimen og dette gir gode muligheter for hytte til hytte. Terrenget og alle stiene gjør at slike turer kan gjennomføres hele året enten ved at man går, sykler, går på ski eller løper. En slik løpeekspedisjon er allerede under planlegging hos oss på Supersport.

Norefjell-langrenn
Endeløse skiløyper!

Etter å ha slikket sol i hytteveggen på Høgevarde kom dagens gulrot, nemlig nedoverbakkene. Nedkjøringen til Tempelseter er ca 7 km (litt avhengig av rutevalg) og forholdene var optimale. Kristian lekte seg med telemarksvinger mens jeg ploget stødig nedover slik at hunden holdt følge. Løypene ble kjørt opp både fredag og lørdag og vi var noen av de absolutt første som fikk nyte dem.

Overnatting i området

For deg som ønsker en litt mer luksuspreget overnatting, så kan man booke overnatting på det prisbelønte resortet Norefjell Ski og Spa. Det er et utrolig flott hotell som ligger strategisk plassert med både skisenter og skiløyper rett utenfor hotellet på alle kanter. Resepsjonen har også en klatrevegg på hele 16 meter. Legger du konferansen til bedriften din hit, så rekker du fint en morgenøkt i løypene før de andre har rukket å riste av seg fylleangsten fra gårsdagens kick-off.

Norefjell-langrenn
Mer gira på topptur? Området begrenser seg på ingen måte til langrenn!

Hotellet har spa-anlegg, enormt parkeringshus, svømmehall, treningssenter og gode konferansemuligheter. Man kan velge mellom standard hotellrom, suiter eller leiligheter i diverse størrelser. Suiter og leiligheter er fullt innredet med alt fra bestikk til stekepanner, slik at man kan lage gode måltider sammen. Ellers har hotellet et veldig godt restauranttilbud med både a-la-carte og pizzeria.

Konklusjon:

Vi opplever Norefjell som en veldig god vinterdestinasjon for oss som trives best med ski på beina. Skiløypene var veldig gode og løypenettet ga oss rikelig med muligheter til å oppleve forskjellige typer terreng på samme skitur. Overnattingsmulighetene er mange og beliggenheten er super for oss fra Østlandet. Vi kommer garantert tilbake!

mm
Forfatter

Sindre Holm er 25 år og jobber med online markedsføring i Supersport.no. Han bestemte seg i 2016 for å bli en mer aktiv og rask person. Han gikk dermed til anskaffelse av Oakleybriller, drikkebelte fra Swix og tettsittende bekledning i lycra.

Kommentarfeltet er stengt